pac 3 curriculum

Páginas: 19 (4586 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2013
PAC3. POSSIBILITATS I LIMITACIONS DE LA PROGRAMACIÓ DE L’ACCIÓ EDUCATIVA

INTRODUCCIÓ
En aquesta última PAC se’ns ha proposat aprofundir en una programació curricular a partir de l’anàlisi d’una unitat didàctica. Per a realitzar aquest treball hem aprofundit en tots els aprenentatges i conceptes treballats a l’assignatura, així com també hem consultat documents oficials com la LOE i elcurrículum d’educació primària, que ens donen una sèrie d’indicacions sobre com han d’elaborar-se les unitats didàctiques. Per a la realització d’aquesta tasca hem seleccionat la opció B, la unitat didàctica enfocada a alumnes de 4rt de primària i que s’anomena ”Per què necessitem menjar”.
En primer lloc s’identificaran els components bàsics que conformen una unitat didàctica, i es comprovarà siaquesta segueix la normativa curricular o no. Seguidament parlarem de les competències bàsiques, tret característic i molt important en la normativa actual. També parlarem de com ha de ser una bona avaluació formativa i analitzarem si el nostre cas pràctic segueix els passos adequats per portar a terme una autoavaluació correcte, on s’adquireixin aprenentatges dels èxits i els errors dels propisalumnes i també del professorat. Per altra banda, no podem deixar de banda les activitats que es realitzaran als alumnes, tasca fonamental per al procés d’aprenentatge d’aquests; així doncs, també farem una anàlisi detinguda d’aquestes, tot esmentant quin tipus d’activitats hi ha i com s’han estructurat. Finalment,farem una proposta d’innovació tenint en compte els criteris d'Elliot, que mencionauna sèrie d’activitats que s'han de tenir em compte en la investigació-acció del currículum.








A/ ELS COMPONENTS DE LA PROGRAMACIÓ DIDÀCTICA
Abans de començar amb l’anàlisi de la unitat didàctica “Per què necessitem menjar” hem d’esmentar quins són els elements i apartats que les conformen segons la normativa curricular que estableix la LOE. Aquests són: introducció, objectiusdidàctics, continguts, metodologia i avaluació.
Respecte a la introducció de la unitat didàctica, aquesta ens indica com s’iniciarà el temari. Partint d’un fet real ens presenten com s’aniran creant situacions d’aprenentatges sobre el menjar i el nostre cos; s’esmenta com sorgirà aquest tema que treballaran i com cada vegada ho aniran relacionant amb un objectiu final, el qual és la conservació icura de la nostra salut. En aquesta apartat també es fa referència al temps de duració de la unitat, la qual serà d’unes 14 sessions. Un dels errors que hem detectat és que la unitat didàctica anomena a aquest apartat justificació, en comptes d’ introducció. Tampoc es contextualitza la importància del tema seleccionat en referència al seu projecte educatiu de centre (PEC), si es que treballenper projectes o centres d’interès; si aquest fos el cas caldria remarcar la importància de treballar aquest tema i no un altre.
En el cas del segon apartat, el dels objectius, cal dir que la unitat didàctica compleix la normativa, ja que es concreten tots els objectius d’aprenentatge i, a part, es relacionen cadascun d’aquests amb les competències bàsiques que es treballen. A més a més,s’explicita quina és la competència que es treballa pròpia del temari, la qual fa referència a “ el coneixement i interacció amb el món físic”. També s’especifiquen quines altres competències bàsiques es treballen en la unitat. L’única mancança que s’hi pot trobar és la falta d’esment d’alguns objectius de l’etapa que cal assolir en relació al treball que es realitzarà.
Pel que fa al continguts, eltercer apartat, podem dir que estan molt ben classificats i ordenats segons els diferents temes que s’anirant treballant; no obstant, no es relacionen ni amb les competències bàsiques ni amb els objectius establerts tal com diu la normativa. A més, tampoc estan classificats pels tipus de continguts, segons si són conceptuals, procedimentals, o actitudinals. Així doncs, caldria reestructurar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PAC 3
  • Metodes pac 3 uoc
  • PAC 3 HISTORIA DE LA PSICOLOGIA
  • Disseny, desenvolupament i innovació del currículum Pac 3
  • Libro Pac Naturaleza 3
  • Pac 3 Història Psicologia
  • Metodes pac 3 uoc
  • Pac 3 El DesEnvolupamEnt En l'Adolescència

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS