Pac1 Desenvolupament I

Páginas: 7 (1673 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2012
Activitat 1

Alumna: Rocío Artero Marin

Consultora: Aleida  Lorenzo  Acosta

Assignatura: Psicologia del desenvolupament I aula 5


































Contenido
APARTAT 1: 2
Escena 1: La veïna llença el gat mort a les escombraries. 2
Escena 2: Encendre un foc a la xemeneia 3
APARTAT 2: Relació pràctiques educatives i desenvolupamentinfantil 3
Bibliografia 4



































APARTAT 1:


Escena 1: La veïna llença el gat mort a les escombraries.

Entorn familiar estricte, viuen a la època del franquisme i el pare es general de l’exèrcit. Una família envoltada en l’autoritat paterna, i poques mostres d’afecte.

Les creences religioses son molt fortes i l’amenaça delnen , es a dir , allò que mes por li dona es el infern. No està escolaritzat ja que te entre 3 i 4 anys, i tot el seu mon es a dintre de la casa. Hi ha televisió però no es fa servir massa. La cultura d’aquella època, es indispensable el càstig físic quan es fa alguna entremaliadura, sense oblidar-me l’amenaça amb el infern que es allò que li dona por al nen.

En el cas de l’escena de la mort delgat ‘moro’ per exemple:

En aquella època la educació, amb la qual es poden provocar en ella una sèrie de canvis a la forma d’ésser del nen, s’ha d’ajustar de la forma mes dinàmica possible als canvis naturals i espontanis.

Respecte al tipus de desenvolupament social y cultural, segons Vygotski, apareix mitjançant l’ús de eines per part de les persones, especialment de caràcter psicològic.Vygotsky amb la idea que hi ha una gran diferencia entre natura i cultura. A dintre de tots nosaltres existeix la natura en forma de dotació biològica,el nostre cos. La part mental psique pertany a un altre ordre totalment diferent de la biologia, relacionada amb la dicotomia (natura-cultura).Segons Vygotsky, la configuració del psique humà es porta a terme dintre de la relació social, amb lespersones. Si l’home a evolucionat per la utilització d’eines (gran diferencia entre altres com ara els animals) adquireix així funcions mentals elementals i també superiors.

D’una banda en l’escena que mor el gat, el nen assoleix les paraules de la veïna, que ha mort el gat, l’acció de no voler resar i llençar-lo a les escombraries, ja que els animals van a les escombraries i no s’enterren. Elnen intenta assolir aquestes accions y paraules, internament compara amb els esquemes que te i fa preguntes.

Perquè ha mort? I si ha mort anirà al infern?però si es negre?...te uns esquemes o pautes que ja te apressos i les circumstàncies li han canviat. La veïna li diu que els gats no van al infern tot i que sigui negre, els gats van a les escombraries i punt. El nen ha de reconstruir elsseus esquemes interns i incorpora valors propis. Després s’apropa a les escombraries i toca la cua del gat, per assegurar se de que hi es mort, mira i sen va molt ràpid . Aquests mediadors externs s’han convertit en processos interns que han modificat la cultura del nen.

Mes tard explicarà a la resta de la seva família que el moro s’ha mort. Aquests mediadors externs s’han convertit en processosinterns, com ara la llei de doble formació.


Escena 2: Encendre un foc a la xemeneia

La escena que encenen un foc a la xemeneia, volen fer una foguera. Encenen el paper i es queden mirant. Es el infern diu en nen mes gran, el petit pregunta si així es el infern i el gran diu que sí però mes gran. Posen en marxa la imaginació i un diu que ha vist saltar el dimoni. El petit pregunta si teales y rap.- Si amb una punxa a la punta contesta. .-I moxa? .-No ho sé contesta el gran.

Es el 5è fill, una família econòmicament be, ja que tenen 2 persones de servei a la casa i la mare. Tots els nens estan escolaritzats a escoles religioses a excepció dels petits que encara no tenen edat. Segons Bronfenbrenner el desenvolupament comença a la família, escola, amics i això son els anomena...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac1 desenvolupament i aprenentatge en edat escolar
  • Psicologia del desenvolupament I pac1
  • Corrección PAC1 Desenvolupament i aprenentatge en edat escolar
  • PAC1. INTERCULTURALITAT I EDUCACIÓ
  • Psicologia del Desenvolupament I
  • Matenaticas I Pac1
  • Interculturalitat i educació PAC1
  • MERCATS i CONDUCTA PAC1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS