pac1 orientació professional

Páginas: 9 (2024 palabras) Publicado: 5 de octubre de 2013
Ànàlisi dels articles proposats:
Estem davant d’una nova societat, la podem anomenar societat de la informació, del coneixement, de l’aprenentatge… l’important però és com és aquesta societat, i com ens influeix. Val a dir que és una societat complexa sobretot per la rapidesa amb la que avança en un món on la pluja d’informació es constant , les barreres entre països han desaparegut i vivim enun món globalitzat. Tot promogut per un fet que va canviar la manera de viure i veure el món: Internet. Tots aquests avenços científics i tècnics han generat canvis pel que fa a l’estructura del treball i per tant també en l’educació.
Si parlem de noves professions que es deriven com a conseqüència d’aquests canvis, direm que sí que han aparegut noves professions però no només com aconseqüència dels avenços de les noves tecnologies sino també dels canvis en la vida social, en els valors, en els costums… com podrien ser la longevitat, la incorporació de la dona al treball… aquestes feines el que sí que han suposat han estat l’aparició de nous perfils professionals a tenir en compte tan en l’educació (nous cicles de grau mitjà o superior i carreres) com en la formació contínua de personesque volen reincorporar-se o redirigir el seu treball.
Les noves tecnologies també han permès noves formes de treball i que contrariament al que podríem pensar en la majoria dels casos no suposen un nivell de qualificació extraordinària, en molts casos són activitats més aviat mecàniques com podria ser el de teleoperadora.
Aquests canvis els podem veure reflectits també en la nostra feina com aeducadors:
En el cas de les ocupacions noves podem constatar com en els centres veiem una figura que abans no tenia un paper tan actiu, el tècnic informàtic.
Sobre les ocupacions en transformació, ens podem posar com a exemple nosaltres mateixos, ja que molts hem realitzat cursos d’especialització per realitzar activitats que avui en dia són molt corrents com confeccionar pàgines web, blogs,impartir informàtica… i antigament es realitzaven molt puntualment.
Les noves societats i les seves conseqüències generen noves necessitats, l’escola també n’és un exemple amb el tutor d’aula d’acollida o mestre d’educació especial que cobreix una necessitat avanç inexistent.
Aquestes noves professions en cap cas, han desplaçat les tradicionals, actualment encara hi ha més demanda de mecànics,oficials de perruqueria… però hi ha més inestabilitat en el treball, són pocs aquells que comencen i acaben la seva carrera professional en la mateixa empresa per tant es importantíssim la formació continua i l’orientació a l’hora d’anar dirigint i decidint sobre la vida professional. Si diem que no hi ha hagut canvis a l’hora de l’oferta de feina no podem dir el mateix quan parlem dels perfilsbuscats, en la majoria es destaquen les habilitats informàtiques i tecnològiques i la importància del domini de les llengües estrangeres, sobretot l’anglès.
Si els perfils professionals canvien, és evident que l’educació també s’haurà de replantejar el seu paper per satisfer les demandes del mercat laboral i poder proporcionar als seus alumnes una bona formació que els garanteixi bones possibilitats igaranties d’èxit en la seva incorporació al món laboral. D’aquí que es plantegi la importància de les capacitats més enllà dels continguts o sabers generals. Es valorarà més ser hàbil i ser capaç d’actuar en diferents situacions reorganitzant tot allò après per transferir-ho a les noves situacions, enfrontar-se a la realitat. En l’àmbit professional no podem formar específicament per unessituacions sino que hem de donar les eines perquè pugui desenvolupar-se correctament en el seu dia a dia laboral. Destaquen: Treball en equip, iniciativa, flexibilitat, autonomia…




Opinió personal:

Són temes molt pràctics i útils per la vida quotidiana, a mi personalment m’ha agradat molt i m’ha fet reflexionar el text sobre la evolució de les professions tradicionals de baixa i alta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pac 1 Orientació Professional
  • Orientacio professional pac 1, uoc
  • PAC 1 orientació professional UOC
  • orientacio professional
  • Orientació professional
  • Pac 1 Orientacio Professional
  • Orientació professional PAC 1
  • Orientacio professional pac 2, uoc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS