Pedagogia Social I Educació Social

Páginas: 4 (938 palabras) Publicado: 24 de octubre de 2012
1.- VIES D’APROXIMACIÓ i EXEMPLES
a) Empírica/Pràctica:
La via empírica es refereix a la necessitat d’enfortir la base teòrica de la disciplina partir dels coneixements pràctics que podem trobar enel context històric de la pròpia ciència
Exemple: En primer lloc, sorgeix de manera progressiva el desenvolupament de l’activitat i posteriorment es configuren les característiques de la professió,aquesta particularitat es pot aplicar a qualsevol disciplina emergent (Mínguez Álvarez, Constancio (2004). “Evolución de Pedagogía Social para consolidarse como disciplina científica”. PedagogíaSocial. Revista Interuniversitaria, 25-54.)
b) Històrica
La via històrica vol abordar la perspectiva del neixement i l’evolució de la Pedagogia Social amb la finalitat d’explicar nous models teòrics(Pérez Serrano, Gloria. (2002). “Origen y evolución de la Pedagogía Social”. Pedagogía Social. Revista Interuniversitaria, Diciembre-Sin mes, 193-231.)

Exemple: Al llarg de la seva història laPedagogia Social ha configurat respostes educatives a problemes derivats de la conflictivitat social, la marginalitat ... d’on han sorgit les seves respectives etapes, determinades pels diferents modelsteòrics recolzats per diversos representants: Descartes (“Discurso del método” 1.637), Karl Poper (“La lógica de la investigación científica” 1.935), Kuhn (“La estructura de las revoluciones científicas”1.962), Richard Rorty (“La filosofía y el espejo de la naturaleza” 1.983). (Saéz Carreras, Juan (2012) “La reorganització conceptual del camp de coneixement” pàg. 16)


c) Analítica
La viaanalítica, constitueix la segmentació de la disciplina en les seves parts integrants, l’estudi de cadascuna d’elles i les seves interaccions, per comprendre la totalitat de la mateixa i establir lesdiferenciacions corresponents entre la Pedagogia Social i altres (Saéz Carreras, Juan (2012) “La reorganització conceptual del camp de coneixement” pàg.33)
Exemple:
S’entén la Pedagogia Social com una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pedagogia social versus educació social
  • Pedagogia socialista
  • Pedagogía Social
  • Pedagogia social
  • Pedagogía Social
  • PEDAGOGIA SOCIAL
  • Pedagogia social
  • Pedagogía Social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS