Perú

Páginas: 24 (5917 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2013
Perú.

1.Situació geogràfica
Mapa Físic

Els principals accidents geogràfics del Perú son : La serralada dels Andes, que divideix el país en tres zones geogràfiques. La muntanya més alta de la serralada dels Andes es el Huascaran a uns 6.768 m.
Hi ha tres sectors del Andes
Andes del Sud:
Hi ha nombrosos nevats i volcans . Es distribueix en dos subsectors el oriental il’occidental . Al oriental esta la zona dels volcans com el volcà Misti .
A l’occidental es troba entre una meseta el llac Titicaca

Andes Centrals:
Hi ha tres sectors l’oriental, el central i l’occidental, el cims mes importants com el Mont Meiggs o el Sara sara son al occidental . A l’àrea central el Salcantay( Cusco) i a l’oriental la meseta del Bombón

Andes del Nord:
També consta detres subsectors l’occidental que es bifurca en dues cordilleres la blanca que esta a l’est on esta situada el Huascaran el cim mes alt del país i la negre a l’oest de menys alçada. La central separa els rius Marañon y hallaga , y la oriental que perd alçada a mesura que ens apropen a l’Equador
D’altre Banda els rius i llacs mes importants són:El llac Titicaca, El santa que es el riu que te méscabal, el riu Rimac que neix a mes de 5.000m d’alçada, el Marañon ( 1800km), el riu Uyucali(3000 km), el Madre de dios i finalment el riu Amazones on el tram de 3714 Km es troba a Perú.
Esta al costa del Oceà Pacific.
Les principals ciutats del País són: Lima ( Capital),Trujillo, Arequipa, Cusco,Callao,Pisco,Cajamarca, Piura.

Mapa polític.

El nombre de paÏsos a Sudamèrica es de 13països
Guayana francesa,
Suriname,
Guayana
Venezuela
Colombia
Equador
Peru
Bolivia
Chile
Argentina
Paraguay
Uruguay
Brazil

L’extensió de Peru es de 1.285.215,6 km², la seva capital es Lima amb 7.605.742 hab i també es la ciutat més poblada
Capital
Lima és la capital de Perú ,va ser fundada al 15 de gener de 1535, com es la capital es la ciutatmés poblada , està situat a la costa , té es major nombre de museus del país , allà està el museu de l'or on hi ha una colecció d'objectes d'or precolombi.
Lima ha sigut declarada la capital gastronòmica de America llatina.

Actualment no hi ha conflictes al país , i si ni ha son petits conflictes dintre del país que tenen solución rapida
Els idiomes que és parlen son : l'español ( lamajoria de la gent el parla), Quchua i Aimara són llengues originaries del país , encara que només els indigenes el parlen, ja que es una llengua que no s'utilitza molt.
2. Historia
Les evidencies del establecimient de colonies humanes a Perú es remontan a milers d'anys pero, com que hi ha poques proves poc es sap d'aquets antics pobladors. En el 1250 a.C. diversos grups que procedían del nord esvan establir en les regiones com Chavín, Chimú, Nazca y Tiahuanaco.
Imperi Inca
Els inques, anomenats també ‘fills del sol’, eran originalment una societat guerrera que vivía al suroest de la regió de La Sierra. Del 1100 al 1300 d.C. Es van traslladar a el fértil vall del Cuzco, al nord, des de on van invadir les terras properes . En el any 1500 habían creat un Imperi que incorporava a lamayoría de las cultures de la zona i que els seus límits abarcaban des de el sud de la actual Colombia fins el centre de el que avui és Chile, ademes de Bolivia y el nord de Argentina; el límit oriental arribava fins el océan Pacífic. Aquest imperi es va construir seguin un model teocrátic de gobierno en el que los emperadors inques formavan la punta del sistema i eran considerats divinitats. Elsincas van impusar el seu estil de vida a els pobles que van conquistar y a començaments del sigle XVI, abans de l'arribada dels espanyols, la mayor part de la zona andina estava en el seu domini.
Religió
La seva religió era politeista , adoraven als astres ,representats per pedres, als animals i a la vegetació, sobretot al sol.
L'organització religiosa era molt completa:el gran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Un peru soñado
  • Peru
  • Peru
  • El Peru
  • peru
  • peru
  • EL PERU
  • Peru

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS