Plató I Aristòtil

Páginas: 2 (405 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
Comparació entre Plató i Aristòtil
Plató i Aristòtil són dos filòsofs grecs que van desenvolupar teories sobre el coneixement, basant-se en el treball d’un altre filòsof anterior, Heràclit, queafirmava que tot flueix, tot està en constant canvi.
Basant-se en aquesta afirmació, Plató va decretar que no hi podia haver ciència en un món on tot està en constant canvi, i per tant, va dir que elconeixement estava dins el món de les Idees. Aquestes Idees, són la imatge que es veu reflectida en un objecte sensible, un objecte perceptible que està al món sensible, al món real que es pot percebreamb els sentits. Plató també afirmava que els éssers humans ja tenim una Idea de les coses, però que se’ns oblida. Per arribar al món de les Idees un altre cop, s’ha de fer mitjançant la part racionalde l’ànima, que és la que pot arribar al coneixement i relacionar-lo amb els objectes sensibles. Per tant, per Plató, el coneixement (les Idees) i els objectes sensibles estan separats, només podentarribar a ser relacionats a partir de l’ànima.
Per Aristòtil, en canvi, les idees, que ell anomena forma, són dins dels objectes, que ell anomena matèria. A més, per Aristòtil, al coneixement nos’arriba mitjançant l’ànima, sinó que s’hi arriba gràcies a la percepció sensible, és a dir, inductiva i experimentalment. Entre aquesta percepció i el coneixement, però, hi ha un altre pas, la imaginació,que fa que l’ésser imagini què pot ser el que té davant per saber el que realment és. Amb aquesta afirmació, Aristòtil també constata que no es té un coneixement previ, sinó que aquest coneixement esva adquirint a base d’experiència i que la realitat no està duplicada com pensava Plató, sinó que la ciència es troba dins els mateixos objectes.
Veient aquesta diferència, s’ha de constatar tambéque Plató distingia entre cos i ànima, ja que creia que l’ànima havia format part del món de les Idees. En canvi, Aristòtil, creu que ànima i cos són un mateix, i quan el cos mor, l’ànima també....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • COmparació entre Aristòtil i Plató
  • Plató-Aristòtil
  • Plató I Aristòtil PSICOLOGIA
  • Plató I Aristòtil
  • Plató i aristòtil
  • Plató i Aristòtil
  • escoles contemporànies i posteriors a Plató i Aristòtil
  • Diferencies Plató Aristotil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS