Platon

Páginas: 3 (689 palabras) Publicado: 8 de enero de 2011
Treball de filosofia: Plató

1. Quina és l’idea principal del text?

El bé de la democràcia, la llibertat, és el causant de la llibertat extrema i aquesta de l’aparició de la tirania. A causade que amb tanta llibertat tothom no respecta res ni a ningú la societat es converteix en un gran desordre i ningú compleix les normes. Desprès de tot aquest caos apareix una llibertat extrema que ésla tirania.

Explica amb les teves paraules els arguments que utilitza Plató en aquets text per defensar el missatge o idea principal del text.

Plató defensa la seva idea dient que la llibertatprovoca l’oblit de les altres coses i llavors és quan sorgeix la tirania. Per exemple quan alguna fill o filla no fa cas al seu pare o mare i el crida o el pega, aquets s’està convertint en un tirà acasa seva ja que aconsegueix el que vol per la força. Per tant, el que busquen les persones que tenen molta llibertat és no tenir cap amo però ells mateixos es converteixen en un amo o senyor, és a diren tirans. Per aquesta raó Plató diu que la llibertat es converteix en l’esclavitud de l’Estat.

2. Creus que el contingut del text té vigència avui en dia? Raona la teva resposta.

Penso queaquest text sí que pot tenir vigència avui en dia perquè tota la llibertat que cedeix la democràcia es pot arribar a convertir en un llibertinatge, és a dir, no es respecten les llibertats delsaltres.

Per exemple això ocorre a alguns governants que en comptes de dur a terme només el seu treball, s’aprofiten del poder i busquen un benefici per a ell i la seva família. Per tant, aquetsincompleixen les lleis orals i escrites establertes.

Aquest fet, no només es dona en el cas dels governants sinó també dels governats. Ja que el poble a tots els nivells, com al carrer o les famílies, acabatransformant-se en un caos on tothom fa el que vol i ningú respecta res. Per exemple quan un jove no respecta al seu pare o professor i acaba causant que el pare o professor els hi tingui por....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • Platon
  • platon

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS