Poesia lírica: horaci

Páginas: 3 (726 palabras) Publicado: 2 de junio de 2011
Quint HORACI Flac (65aC-8dC)

GÈNERE: POESIA LÍRICA

DEFINICIÓ I CARACTERÍSTIQUES:

La poesia lírica és un gènere literari d'origen grec. La paraula “lírica” al·ludeix a l'antic costum grec derecitar els poemes amb l'acompanyament d'un instrument musical, generalment una lira. La poesia lírica llatina, però, va ser ideada per ser llegida, no cantada. Aquest tipus de poesia es caracteritzaper la varietat d'estructures i formes mètriques, sempre en composicions breus.
La temàtica del gènere és vital, de sentiments i molt variada. S'hi tracten temes com l'amor, el vi, la primavera,etc.

POETES LÍRICS

Horaci s'inspirà en dos poetes grecs: Alceu i Safo de Lesbos, i el seu mèrit principal es troba en el fet que va adaptar al llatí els principals versos d'aquests poetes.
Elprecursor llatí d'Horaci fou Catul, que va dedicar una gran part de la seva obra al seu amor impossible, Clòdia, a la qual es refereix amb el nom de Lèsbia.

RELACIÓ AMB EL PODER IMPERIAL

Através del poeta Virgili, amb el qual mantenia una relació d'amistat, va conèixer el poderós conseller d'August, Mecenes, i poc després Horaci entrava a formar part del seu cercle. Va iniciar amb ell unaamistat que només la mort trencaria: Horaci morí l'any 8 dC, pocs mesos després de la mot del seu amic i protector Mecenes.

OBRA

Les primeres obres d'Horaci foren els Epodes i les Sàtires.L'obra Epodes és un recull de disset poemes breus sobre temes molt diversos, escrits d'una manera més o menys violenta i sarcàstica, contra personatges anònims que solien ser prototips dels vicis del'època: una prostituta, una bruixota, un nou ric...
Alguns poemes són de contingut amorós i d'altres estan inspirats en el desig que s'acabin les lluites entre els ciutadans romans. També hi ha un poemade tipus bucòlic, el “Beatus ille”, en què canta les delícies de la vida al camp enfront dels problemes que comporta viure a la ciutat.
Les Sàtires és un conjunt de trenta poemes en què el poeta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Poesia Lirica Latina(Catulo, Horacio, Ovidio
  • poesia lirica
  • poesia lirica
  • POESÍA LÍRICA
  • Poesia lirica
  • Poesia lirica
  • Poesías Líricas
  • la poesía lirica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS