Posibles cuestiones comparativas y de opinión para selectividad

Páginas: 5 (1075 palabras) Publicado: 15 de junio de 2011
PROVES PAU – PREGUNTES DE RELACIÓ I D’OPINIÓ

PLATÓ

COMPARACIÓ

 Compareu la concepció de Plató del govern just amb una altra concepció del govern just que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció platònica del coneixement amb una altra concepció del coneixement que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció platònica del béamb una altra concepció del bé que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la filosofia política de Plató (és a dir, la seva concepció del govern i la justícia) amb una filosofia política diferent que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu el paper que té la percepció en la concepció platònica del coneixement amb el paper que té la percepció en alguna altraconcepció del coneixement.

OPINIÓ

 Creieu que Plató té raó quan defensa que l’Estat ha d’obligar a governar aquells que estiguin millor preparats? Raoneu la resposta.

 Creieu que Plató té raó quan defensa que els cossos visibles no poden ser la veritable realitat? Raoneu la resposta.

 Creieu que Plató té raó quan defensa que el veritable coneixement no prové dels sentits? Raoneu laresposta.

 Creieu que Plató té raó quan suggereix que, per exemple, la circumferència que estudia la geometria no és cap dibuix particular amb propietats materials específiques? Raoneu la resposta.

 Creieu que Plató té raó quan defensa que els més savis han de governar? Raoneu la resposta.

 Esteu d’acord amb la tesi platònica que la veritable realitat només es pot copsar per mitjà dela reflexió intel•lectual? Raoneu la resposta.

DESCARTES

COMPARACIÓ

 Compareu la concepció de Descartes de la raó amb una altra concepció de la raó que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció de Descartes de l’ànima («la naturalesa intel•ligent») amb una altra concepció de l’ànima que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu laconcepció de Descartes de l’ànima amb una altra concepció de l’ànima (o de la ment, o del «jo») que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció de Descartes del coneixement empíric (o coneixement pels sentits) amb una altra concepció del coneixement empíric que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció cartesiana del jo, o de l’ànima, amb unaaltra concepció del jo que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció cartesiana del jo, o de l’ànima, amb una altra concepció del jo que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció que té Descartes dels sentits —i de la seva funció en el coneixement humà— amb alguna altra concepció diferent.

OPINIÓ

 Creieu que Descartes té raó quandefensa que sense saber que Déu existeix és impossible conèixer l’existència del món extern? Raoneu la resposta.

 Creieu que Descartes té raó quan defensa que podem demostrar racionalment l’existència de Déu? Raoneu la resposta.

 Creieu que Descartes té raó quan defensa que l’ànima és més fàcil de conèixer que el cos? Raoneu la resposta.

 Creieu que Descartes té raó quan defensa queels sentits, per si sols, no ens poden garantir l’existència del món extern? Raoneu la resposta.

 Creieu que Descartes té raó quan defensa que ell és completament distint del seu cos? Raoneu la resposta.

 Esteu d’acord amb l’argument de Descartes que la certesa quotidiana i ordinària sobre l’existència del món extern no és una certesa absoluta? Raoneu la resposta.


HUME

COMPARACIÓ Compareu la concepció de Hume del coneixement empíric (o coneixement pels sentits) amb una altra concepció del coneixement empíric que es pugui trobar en la història del pensament.

 Compareu la concepció de Hume de la virtut i el bé amb una altra concepció de la virtut i el bé que es pugui trobar en la història del pensament.

OPINIÓ

 Creieu que Hume té raó quan defensa que no es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuestion 14.1 Selectividad Madrid
  • para selectividad
  • Comparaciones de los autores de selectividad
  • comparaciones pareadas
  • Cuestiones selectividad
  • Cuestiones Selectividad
  • Posible Temas Para Defensa
  • Contraste de hipótesis para selectividad

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS