propietats del materials

Páginas: 27 (6540 palabras) Publicado: 26 de abril de 2014
PROPIETATS DELS MATERIALS

1.- Propietats físiques

1.1.- Primàries

1.1.1.- Extensió ( Volum )

Es la propietat que tenen els metalls, amb tots els cossos materials, d`ocupar espai.

L`estudi de la extensió correspon a la geometria, que denomina volum, a l`espai ocupat per un cos.

Es determina el volum dels cossos descompassant-se en formes geomètriques de volum fàcil de calcularconeixent els seus paràmetres fonamentals, com prismes, cons, etc.

Poden també determinar-se el volum dels cossos aberiguan't el volum que desallotgen de algun líquid que no els ataquen, generalment aigua.

1.1.2.-Impenetrabilitat ( massa, densitat )


L`espai que veien ocupat per un cos no pot ser desocupat al mateix temps per un altre cos. Aquesta propietat es coneix amb el nom deimpermeabilitat.

La impermeabilitat es deguda a que els cossos estan compostos de una substància consistent i en apariència compacta, que omple el seu volum, constituint el que es denomina massa del cos.

La unitat de massa es el gram, que es la massa de 'Propietats dels materials'
de aigua destil·lada a al temperatura de 4º C.

Densitat. Hi ha materials que en igualtat de volum pesen molt mes quealtres, com si la seva massa sigues mes densa. Per exemple el plom pesa cinc vegades mes que l`alumini a igual volum.

Es denomina densitat a la relació entre el pes de un volum determinat de un cos i el pes del mateix volum de aigua a 4ºC. Com els dos termes d`aquesta relació son de la mateixa especie, es dir, pesos, la relació resulta un numero abstracte. Es a dir, que la densitat es unnumero que no te magnitud. Si diem que la densitat de l`alumini es 2.69, volem indicar que un volum de alumini pesa 2.69 vegades el mateix volum de l`aigua a 4ºC.

1.1.3.- Gravidesa ( Pes específic )

Tant la extensió com la massa de la que es conseqüència la impenetrabilitat son propietats absolutes e independents de la situació en que es troben els metalls. Però com la matèria que ordinàriamentmovem esta en el nostre planeta, on tots els cossos estan sostinguts a la acció de la gravetat, pot considerar-se la gravetat com una propietat mes dels metalls. Tots els metalls, per tant, son pesats.

Pes específic. _ Es denomina pes específic el pes de la unitat de volum de un cos.

Normalment es determina el pes específic medint directament el pes de la unitat de volum del cos de que estracte. Però el valor així obtingut no es constant física rigorosament exacta, doncs dependrà de la seva estructura, de si ha sigut comprimit prèviament, dels pors que contingui la mostra.

Un càlcul mes rigorós pot efectuar-se sumant el pes dels àtoms que conte un centímetre cúbic del metall o cos de que es tracte.

1.2.- Propietats Tèrmiques

1.2.1.- Conductibilitat calorífica.

Una de lespropietats característiques dels metalls es la rapidesa en que el calor aplicat a la superfície es transmet a la totalitat de la massa. Aquesta propietat s`anomena Conductivitat calorífica.

La elevació de la temperatura en un metall s`inicia sempre en la superfície en contacte o mes immediata al focus calorífic, i es tradueix en un augment de la energia i amplitud de vibracions dels àtomssuperficials.

Pareix lògic que la transmissió de la energia calorífica a traves de la massa dels metalls deuria verificar-se per col·lisions directes dels àtoms de la superfície inicialment caldejada amb els àtoms mes pròxims.

La gran diferencia de velocitat de transmissió del calor, o sigui de la conductivitat calorífica, entre els materials que tenen enllaç metàl·lic i que els que no el tenenfan pensar que el mig de transport son els electrons.

La conductivitat es valora per mig de una constant que es denomina coeficient de conductivitat calorífica.

La conductivitat calorífica te una gran impotència en els tractaments tèrmics dels metalls, en els que interessa , en el menor temps possible, uniformitat de temperatura entre la superfície i el nucli de les peces, tant en els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Propietats termiques i optiques dels materials
  • Propietats dels materials
  • Materials
  • Propietats de la vida
  • Propietats de la vida
  • Les propietats textuals
  • Les Propietats Textuals
  • propietats textuals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS