Psicoanalisis.

Páginas: 3 (653 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014

1. Quasi tothom usem la paraula reprimit. Però caldria una definició exacta. Des del punt de vista psicològic, què és la repressió? En cadascun dels casos que et sembli adequada la definició,explica per què.
a. Un sentiment
b. L’efecte de la timidesa
c. Un mecanisme de defensa
d. Una malaltia mental
e. Simplement un pensament prohibit
2. Com pot influir l’inconscient en la creacióartística o literària? Tria un exemple del cinema, la literatura o la pintura i explica la influència que exerceix l’inconscient. [Exemples d’artistes que van usar la psicoanàlisi són: André Breton,Federico García Lorca o Paul Eluard en literatura; Joan Miró, Salvador Dalí o René Magritte, en pintura i René Clair, Luis Buñuel o Alfred Hitchcock en cinema. Tria una obra o fragment i explica’l totil·lustrant la influència de l’inconscient]
3. Sembla ser que existeix un conjunt de somnis que són comuns a tots els éssers humans. Un exemple és somiar que caiem... ¿Quina explicació se li pot donar aaquest fet?
4. Ara fes de psicoanalista: Imagina’t a una persona de 30 anys amb una fixació en l’etapa del complex d’Edip/Electra. ¿Com seran les relacions amb les persones de l’altre sexe? I amb lesdel propi?








1. Repressió = Es la negació de les pulsións, no aceptables per el Super-Jo. Consisteiz en borrar un desitg de la consciencia..

Un sentiment = Cuan reprimeixes les ganesde plorar, quan mes ganes ho tens de fer
L'efecte de la timidesa = Cuan reprimeixes les ganes de parlar amb la noia que t'agrada simplement per que tens por de quedar malament.
Un mecanisme dedefensa = L'utilitzem com ha mecanisme de defensa per cuidar el nostre estat d'anim per por de que ens facin mal.
Una malaltia mental = Hi ha algunes persones que reprimeixen tant les seves pulsions quearriba a crear una malaltia mental com per exemple els xenofobs que es tornen violents si veuen a un homosexual.
Simplement un pensament prohibit = Tambe pot ser aixó degut a un pensament no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicoanalisis
  • El psicoanálisis
  • Psicoanalisis
  • Psicoanalisis
  • Psicoanálisis
  • El Psicoanalisis
  • Psicoanalisis
  • Psicoanalisis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS