Psicoloeg Evolutiu Entrevista

Páginas: 7 (1507 palabras) Publicado: 15 de enero de 2013
ENTREVISTA A UN PSICÒLEG EVOLUTIU
1. Per què el joc és important pel nen entre els 2 i els 6 anys?
El joc, sense cap mena de dubte és important en qualsevol de les edats de l’ésser humà. Però entenem que en aquestes primeres edats el joc ajuda el nen a construir la base de qualsevol pensament en el nen. El joc està influenciant en tots els aspectes creatius, tot el que seria les creaciód’imatges mentals que constituiran el seu pensament a la curta i a la llarga. El mateix temps el joc desenvolupa el llenguatge ja que és un element comunicatiu i construirà un pensament ordenat que el porti a les relacions amb l’exterior, que constituiran una vida social que permetrà una bona comunicació, per tant un bon llenguatge.
2. Quina influència té el joc en l’aspecte cognitiu?
Realment,desenvolupar el pensament. El nen quan està jugant està realitzant accions o que copia de l’exterior i que realitza novament o desenvolupa un pensament més creatiu o imaginatiu que farà que el nen desenvolupi facetes creatives imaginant móns i situacions mentre juga i per una altre banda estarà fent hipòtesis sobre el que ell creu que està passant al seu voltant i que podrà generalitzar-ho a altressituacions. Per tant el joc és indispensable en la vida de qualsevol nen. Un nen que juga és un nen que construeix el seu futur i el seu pensament.
3. Quina influència té el joc en l’aspecte social?
En un nen petit, el joc d’entrada és molt egocèntric i desenvolupa totes les capacitats que el fan estar molt actiu en el que té a veure amb el seu pensament i imaginació, però d’altre banda el joc posa’ten una situació de convivència també és molt important. Permet “l’estira i afluixa”, els pactes implícits o explícits entre els pares i el nen, que un nen tingui que jugar amb les situacions externes a ell i els seus desitjos més immediats i aprendre a pactar amb l’interlocutor. És un element social indispensable.
4. Quina influència té el joc en l’aspecte emotiu?
A través del joc el nenexpressa situacions molt personals. El joc s’utilitza molt en psicoanàlisi com una eina terapèutica important ja que en el joc el nen reflexa les seves situacions internes, reflexa com ell es relaciona amb l’entorn i projecta les seves emocions i carències, projecta allò que ha après dels seus models.
5. Avui en dia, les teories de Jean Piaget segueixen sent vigents?
Sí, evidentment. Des de lapsicologia s’entén que Piaget és un gran personatge que va construir una base teòrica molt important i gràcies a això, al darrere d’ell altres han construït i ampliat allò que ell va començar. Tota la psicologia cognitiva es basarà d’entrada en Piaget ja que ha estat la base que ens ha fet entendre com el nen pensa i com va construint el seu llenguatge intern i extern.
6. El lloc on viu cada nen téalguna influència en el desenvolupament cognitiu?
Per descomptat que sí, les condicions socials i les que estimulin el pensament i el llenguatge en el nen donaren un tipus de resposta que una altre societat més pobre d’estímuls obtindrà unes de molt diferents. Però això no vol dir que els estímuls de la nostra societat siguin millors que les d’altres, el que vull dir és que la societat que estimulaals nens culturalment, emocionalment i socialment donarà un tipus de característiques en un nen, mentre que aquella que sigui pobre en estímuls rebrà resultats completament diferents.
7. El joc pot servir de teràpia?
Sí, sobretot en Psicoanàlisi. Pot ser una teràpia “llegida” pel terapeuta. I per una altra banda el joc pot ser molt terapèutic, perquè tingui o no observador, el joc pot ajudar alnen a tranquil•litzar-lo, ja que jugant el nen exterioritza totes aquelles sensacions o situacions que han tingut algun efecte sobre ell, positiu o negatiu, i a emetre un tipus de missatge, a construir un pensament.
8. Quina funció té el joc en la vida d’un nen? Quina és la seva opinió sobre que “El treball sense el joc fa nens tristos”?
Té una funció importantíssima. Estic d’acord amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • entrevistas de la entrevista
  • Que Es Una Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista
  • Entrevista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS