Psicología ''aprendizaje''

Páginas: 2 (447 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
PSICOLOGIA

1. Defineix aquests conceptes:
- aprenentatge: és un procés psicològic destinat a facilitar l'adaptació dels organismes. Els canvis conductuals que es produeixen gràcies al'aprenentatge es poden localitzar físicament al cervell. Es pot definir l'aprenentatge com, un canvi relativament permanent en els mecanismes de conducta, resultat de l'experiència i que no es pot atribuir aprocessos maduratius.
- reforç: Contingència que aplicada a una conducta augmenta la seva probabilitat d'aparició. També s'anomena reforçador.
- reflex: és un sistema de control biològic que lliga unestímul amb una resposta per mitjà d'un arc reflex. Els reflexos poden ser condicionats o espontanis.
- reforç negatiu: es tracta de qualsevol estímul que eliminat després d'una resposta augmenta laprobabilitat d'aquesta resposta. Normalment es tracta d'un estímul aversiu o no desitjat que no es presenta si es produeix la resposta adequada.
- habituació: és aquella conducta que pel fet de serrepetida contínuament al llarg del temps, ens pot deixar de produir resposta.
- càstig: és la imposició d'un fet desagradable o la privació d'un privilegi en resposta a una conducta consideradamoralment incorrecta. La persona que aplica el càstig ha de tenir autoritat sobre la que el rep, com els tutors o pares.
- sensibilització: Situació en la qual el reiterat aportació d'un determinat antigenindueix a la creació d'anticossos específics oa una resposta immune cel lular i poden produir manifestacions clíniques davant d'una nova exposició a l'antigen.
- fobia: és una por intensa iespecífica a objectes i situacions concretes, com ara als espais oberts (agorafòbia) o als llocs tancats (claustrofòbia). Quan la persona s'enfronta a aquest objecte o situació experimenta ansietat intensa deforma immediata.
- estímul incondicionat (EI): És qualsevol estímul del medi que provoca de manera constant una resposta incondicionada.
- conductisme: descriu les posicions que s'estenen de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • PSICOLOGIA DEL APRENDIZAJE
  • Psicologia del aprendizaje
  • Psicologia Del Aprendizaje
  • Psicología Del Aprendizaje
  • Psicologia del aprendizaje
  • Psicologia del aprendizaje
  • Psicología (Aprendizaje)
  • psicologia del aprendizaje

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS