psicologia evolutiva

Páginas: 6 (1305 palabras) Publicado: 6 de abril de 2014
PSICOLOGIA DEL DEsENVOLUPAMENT I




PROVA D’AVALUACIÓ CONTINUADA – PAC 3














Consultor:x
Alumne:x




Cenyint-me a la proposta marcada a la Pac, hem basaré en un debat fictici sobre si el desenvolupament humà es innat o adquirit a través de la socialització.
En aquest debat faré participar a un moderador, a un teòleg cristià, a un professord’escola primària i a mi ,un suposat psicòleg especialista en desenvolupament humà.
Les postures del teòleg i del professor estaran estigmatitzades. El teòleg defensarà el caràcter innat del desenvolupament humà (ja que segons ell, els humans son obra de Dèu ) i el professor defensarà la vessant adquirida del desenvolupament (segons ell, tot coneixement es adquirit a través de lasocialització)
Referent a la dicotomia entre desenvolupament innat o desenvolupament mediat socialment, la meva postura es la “del camí del mig”
Crec que el éssers humans estem dotats d’uns patrons biològics innats amb una rellevància especialment important ,sobretot en els primers anys de vida.
Aquest patrons innats, son el punt de partida del desenvolupament humà,ara bé,els éssers humans adquireixenconeixement i per tant es desenvolupen a través del contacte amb altres éssers humans.
Aquesta socialització o xarxa de relacions, el que s’ha vingut a dir en psicologia nínxol ecologicosocial es també un factor determinant en el procés de desenvolupament.
Per tant , considero que el que es innat i el que es socialment adquirit es troba entreteixit en la psicobiologia de l’ésser humà. Son einesque les persones utilitzen al llarg del seu desenvolupament.
Voldria afegir que tenint clara la interrelació entre el que es innat i el que es considera adquirit a través de la socialització,l’aprenentatge etc.. no es gens obvi on comença i acaba el desenvolupament innat ni on comença i acaba el desenvolupament aprés. Els avenços en fisiologia,genètica i psicobiologia, donaran més llum iconeixement a aquest dilema en el futur immediat.





Moderador- ¿Creieu en una moral innata?
Teòleg- La moral humana es basa en la paraula de Deu,escrita en la bíblia.
Professor- La moral humana es un producte eminentment cultural,creat per l’home i de cap manera innat.
Jo- Crec que els nens neixen amb sentiments relacionats amb la moralitat com son els sentiments altruistes, empàtics.Alhora, estic d’acord amb Hoffman en l’ importància dels pares,família,escola,amics ja que aquesta interrelació fa que els nens tinguin en compte diferents punts de vista i adoptin valors relacionats amb la moralitat. Piaget creu que a mesura que el nen es desenvolupa conviuen dos tipus de moral. La heterònoma que ve imposada per l’adult i l’autònoma que es fruit de una reflexió interna a través del’intercanvi de punts de vista en la relacions socials. Segons Piaget aquest última moral apareix mes o menys a partir dels 7 anys.
Moderador- Quina importància doneu a la socialització en el desenvolupament del nen preadolescent?
Professor- Tota, el nen es forma com a persona a través de la socialització del pares,amics,escola
Teòleg- La socialització ha de fer-se seguint els valorspromulgats per Jesucrist i inherents a l’home.
Jo- La primera relació social la podríem definir com obligada per la naturalesa, es la relació social que té el nadó amb la mare. Podem trobar signes evidents de comportaments innats des de el naixement del nadó, fins i tot abans en el període de gestació. El reflex de succió en l’alletament,la receptivitat especial en vers la veu i més endavant amb lafisonomia humana. Podem dir que els mecanismes socialitzadors ens acompanyen des de el naixement. “Els nens vènen al món amb un feix de sistemes motivacionals innats,orientats no solament a la satisfacció de necessitats d’ordre fisiològic, sinó també a la relació social “(Trevarthen). Aquest primers comportaments innats donen pas a una socialització paulatina, primer amb els pares,després amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • psicologia evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva
  • ¿Que Es La Psicología Evolutiva?
  • Psicologia Evolutiva
  • Psicologia Evolutiva

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS