Que és la política?

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2010
Ciència Política: Què és la política?

La política és la ciència i art de governar, que tracta de l'organització i administració d'un Estat en els seus afersinteriors i exteriors; també és lamanera de governar, d'entendre la direcció dels afers públics.
La política és una ciència utilitzada en les diferents formes de govern que trobem actualment, però que ja apareix desde l'epoca faraònica,però d'una forma on hi havia menys participants. Actualment la política és un fenòmen humà que cada dia és protagonista als telenotícies, diaris i d'altres medis de comunicació, sigui per causes que laperjudiquin com és el fet de la corrupció o equivocacions en decisions, o per causes que portin un benefici a la població com per exemple una política social que beneficii un determinat grupdesfavorit que es considera que s'ha de protegir.
Avui en dia la política més que dedicar-se a governar s'encarrega de tots els problemes de la societat, l'economia, la immigració, els drets laborals, etc.fins i tot de delimitar un país o d'anunciar quan es pot utilitzar una llengua i en quins casos. La política sobretot s'encarrega de posar límits a la llibertat d'una comunitat per poder mantenirl'ordre i mantenir a ratlla el conflicte social que es pot produir en una societat. Aquesta ciència també s'encarrega d'intentar equilibrar la societat d'un país, disminuint el que sigui possible lesdesigualtats socials.
Segons el llibre de Josep Mª Vallès, una societat sense política només es pot donar en casos on aquesta societat estigui unida per un parentesc com pot ser la familia on lagenereositat és el principal objectiu.
Perquè la política sigui eficaç hi han tres punts que s'han de complir perquè sigui respectada, en primer lloc tenim la força, l'ús d'aquesta és inevitable, perquènomés amb una sanció es pot fer que la població accepti una norma i la compleixi perquè l'ésser humà tendeix a fer accions que ataquen la comunió de la societat d'ells mateixos, es recurreix a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Polita Lo Politico
  • Politica y las politicas
  • Politica y Politico
  • La politica y lo politico
  • La política y lo político
  • lo politico y la politica
  • Politica
  • Politica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS