que es la filosofia

Páginas: 6 (1345 palabras) Publicado: 9 de julio de 2014
Treball Filosofia.

-Que es la filosofia?

La filosofia és l'estudi d'una varietat de problemes fonamentals sobre qüestions com l'existència, el coneixement, la veritat, la moral, la bellesa, la ment i el llenguatge.

-Rames de la Filosofia.
*Metafísica:La metafísica s'ocupa d'investigar la naturalesa, estructura i principis fonamentals de la realitat.

*Gnoseologia:La gnoseologia ésl'estudi de l'origen, la naturalesa i els límits del coneixement humà.

*Lògica:La lògica és l'estudi dels principis de la inferència vàlida.

*Ètica:L'ètica abasta l'estudi de la moral, la virtut, el deure, la felicitat i el bon viure.

*Estètica:L'estètica és l'estudi de la bellesa.

*Filosofia política:La filosofia política és l'estudi sobre com hauria de ser la relació entre elsindividus i la societat.

*Filosofia del llenguatge:La filosofia del llenguatge és l'estudi del llenguatge en els seus aspectes més generals i fonamentals, com la naturalesa del significat, de la referència, i la relació entre el llenguatge, els usuaris del llenguatge i el món.

*Filosofia de la ment:La filosofia de la ment és l'estudi de la ment incloent les percepcions, sensacions, emocions,fantasies, somnis, pensaments i creences.

*Filosofia de la història:La filosofia de la historia es la rama de la filosofia que estudia el desenvolupament i les formes en las quals els éssers humans creen la història.

-Per a que serveix la filosofia?

La filosofia respon al desig de saber, en definitiva, el perquè de les coses a través d'una teoria és a dir una bona ciència de perquès últims.Si l'ésser humà no respon satisfactòriament a certes preguntes com per exemple, per què viure?, per què treballar? què és el que pretenc?, no es coneix a si mateix, molt a part del coneixement d'altres ciències com les matemàtiques, la biologia, la medicina, etc.

L'ésser humà necessita saber, no solament simplement per saber, sinó saber perquè serveix el saber.

Bàsicament solament elpensament filosòfic respon a la pregunta pel sentit del viure. La filosofia reconeix el que mes importa en l'ésser humà: la dimensió espiritual, és a dir la part intel·lectual.

Per saber el que són les coses i com és el sentit de la seva existència cal enfocar-les des d'una perspectiva que pugui aconseguir el seu propi ser i essència.

Llavors una vegada considerats tots els fenòmens (aspectes alnostre abast), podrem aproximar-nos al coneixement de la seva naturalesa, és a dir, de les seves essència (essència de la vida).


Cavi recalcar que la filosofia és el mes vital que existeix. L'ésser humà viu amb la filosofia i al mateix temps amb dignitat i per tant, és necessari saber perquè viure i com convé viure.


Finalment, la filosofia ajuda , no solament a saber com són les coses, comes comporten , i com puc aprofitar-me d'elles d'una manera immediata, sinó que sentit té pel meu, que s'espera d'elles.


-Filòsofs:

*Sòcrates:Sòcrates va néixer a Atenes l'any 470 a. c. d'una família, pel que sembla, de classe mitjana. El seu pare era escultor i la seva mare llevadora, la qual cosa ha donat lloc a alguna comparació entre l'ofici de la seva mare i l'activitat filosòfica deSòcrates. Els primers anys de la vida de Sòcrates coincideixen, doncs, amb el període d'esplendor de la sofística a Atenes.

L'interès de la reflexió filosòfica se centrava llavors entorn de l'ésser humà i la societat, abandonant el predomini de l'interès per l'estudi de la naturalesa. Probablement Sòcrates s'hagi iniciat en la filosofia Platóestudiant els sistemes de Empèdocles, Diògenes deApolonia i “Anaxàgores”, entre uns altres. Però aviat va orientar les seves recerques cap als temes més propis de la sofística.


*Plató: Va ser un filòsof grec seguidor de Sòcrates i mestre d'Aristòtil . En 387 va fundar l'Acadèmia, institució que continuaria la seva marxa al llarg de més de nou-cents anys i a la qual Aristòtil acudiria des de Estagira a estudiar filosofia al voltant del 367,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • filosofia de la filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia
  • La Filosofía
  • Filosofia
  • Filosofia
  • Filosofia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS