Recursos Humanos Y Los Derechos Humanos

Páginas: 17 (4250 palabras) Publicado: 27 de enero de 2013
ELS RECURSOS HUMANS I ELS DRETS HUMANS

El procés de selecció i contractació de personal

Una vegada que es disposa d'un grup idoni de sol·licitants obtingut mitjançant el procés de captació de persones interessades en el lloc de treball, es dóna inici al procés de selecció. Aquesta fase implica una sèrie de passos que afegeixen complexitat a la decisió de contractació. Aquests factors podenresultar irritants, tant per als candidats, que desitgen iniciar immediatament, com per als directors dels departaments amb vacants.
El procés de selecció consisteix en un grup de passos específics (lloc vacant, anàlisis del lloc de treball, inventari de recursos humans, reclutament, sol·licitud d’ocupació, entrevista, informe de l’entrevista, provés psicològiques...) que s'empren per decidirquins sol·licitants han de ser contractats. El procés s'inicia en el moment en el qual una persona sol·licita una ocupació i acaba quan es produeix la decisió de contractar a un dels candidats.

Contractació

Procés que tracta no solament d'acceptar o rebutjar candidats si no conèixer les seves aptituds i qualitats a fi de col·locar-ho en el lloc mes a fi a les seves característiques.Freqüentment la selecció és informal per motius de rapidesa i economia, encara que aquesta forma és perillosa perquè es posa en mans de l'atzar l'obtenció d'empleats capaços, responsables i idonis
En molts departaments de personal s'integren les funcions del procés de captació de personal i selecció en una sola funció. En els departaments de personal de grans dimensions s'assigna la funció de contractacióa un directiu específic. En els més petits, el directiu del departament du a terme aquesta labor.
La funció de contractar s'associa amb el departament de personal, però a més el procés de selecció té importància radical en l'administració de Recursos Humans. Per tant, la selecció adequada és essencial en l'administració de personal i fins i tot per a l'èxit de l'organització.

Empreses detreball temporal ETT:
Una empresa de treball temporal (ETT) és aquella ofereix temporalment empleats seus a disposició d'una altra empresa.
Casos en que les empreses poden fer ús de les ETT
Una empresa que rep el nom d´usuària només pot sol·licitar treballadors d´una ETT si té una necessitat temporal com per exemple una obra o un servei determinat, l´existència d´una acumulació de tasques isubstitució per interinitat d´un treballador si es troba en alguna de les causes que justifiquen la formalització de contractes temporals per necessitats empresarials. El contracte entre l´empresa usuària i l´ETT té el nom de contracte de posada a disposició.
Una empresa que es trobi en una situació de necessitat temporal legalment precista té l´opció de contractar a una persona o de demanar a una ETTla cessió temporal d´un treballador, les empreses no poden recórrer a les ETT per der una selecció de treballadors per tenir-hi una persona a prova
Drets dels treballadors contractats mitjançant una ETT
Les persones contractades per una ETT per ser cedides temporalment a una empresa usuària tenen dret, durant tot el temps de prestació de serveis a aquesta última, que se’ls apliquin les mateixescondicions essencials de treball i ocupació que els correspondria si haguessin estat contractades directament per l’empresa usuària per al mateix lloc de treball.
A aquests efectes, es consideren condicions essencials de treball i ocupació les que fan referència al salari, la durada de la jornada, les hores extraordinàries, els descansos, el treball nocturn, les vacances i els dies festius.
Aixímateix, gaudeixen dels mateixos drets en matèria de protecció de les dones embarassades i en període de lactància, de protecció dels menors d’edat, d’igualtat de tracte entre homes i dones, i de protecció contra qualsevol tipus de discriminació.
D’altra banda, també tenen dret a la utilització dels serveis de transport, menjador, guarderia i altres serveis comuns i instal·lacions col·lectives...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Recursos humanos y derecho labroal
  • Recurso humano y capital humano
  • Recursos Humanos Y Capital Humano
  • del recurso humano al capital humano
  • Capital humano y recurso humano
  • Talento humano o recurso humano
  • El Humanismo y la Gerencia de Recursos Humanos
  • Recuersos humanos o humanos con recursos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS