Redacció Juny 2012 Superior

Páginas: 2 (294 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2012
L´AIGUA, UN BÉ ESCÀS QUE CAL RESERVAR

L´aigua és un component universal i essencial. El fet principal que permet l'existència de l'ésser humà a la terra. Unapersona no podria viure sense beure aigua.

En l´actualitat, no es coneix la vida en cap altre lloc que no tinga aigua de manera permanent. Açò passa perquès'ha descobert que sense ella no poden donar-se els processos biològics que caracteritzen la vida.
És de gran importància el cicle natural que seguix l´aigua alnostre planeta, tothom sap que l´aigua dels mars o rius s´evapora, puja a l'atmòsfera formant nuvols que la descarregaran en forma de pluja i aixísuccesivament. Gràcies a aquest, es crea l´ambient idoni que fa possible que hi hagen animals, plantes i éssers humans.
A més a més, se sap que el cos humà està format peraigua. Forma part dels teixits i és el vehicle que transporta les substàncies nutritives a tot el cos, així com aquelles que hem d'extraure fora.
Pel que fa ala superfície terrestre del nostre planeta es pot afirmar que està coberta d´aigua en un 70%, però d´aquest sols un 3% és aigua dolça i més dels seus tres quartses troba congelada als pols, la resta, està soterrada baix la terra o als rius i llacs. Amb açò es dona a entendre que la gran quantitat d´aigua és salada ipertany als mars i oceans.

L´aigua salada és complicada de convertir en dolça i, aquesta és la que necessitem nosaltres. Per tant, seria convenient que tothomtingués en compte evitar malgastar-la o contaminar-la i afavorir nosaltres mateixos la vida a aquest planeta on l´aigua és el component universal i essencial.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Solucionari Juny 2012
  • Redaccio Internet 2012
  • Història D'Espanya Juny 2012 Pau
  • redaccio
  • Redacció
  • redacció
  • REDACCIÓ
  • Guia Media Superior 2012

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS