Resenya xesco boix

Páginas: 3 (601 palabras) Publicado: 31 de marzo de 2011
XESCO BOIX, HISTÒRIA DE LA NOSTRA HISTÒRIA. Lluís M. Panyella i Maria-Josep Hernàndez. Publicacions de l’Abadia de Montserrat. 272 pàg.

Aquest llibre és un homenatge a en Xesco Boix en motiu del25é aniversari de la seva mort. En Xesco (1946-1984) va ésser un dels introductors del folk song i el pioner de l’animació infantil a Catalunya amb la que va dur a terme una lluita pacífica amb laguitarra i les cançons com a arma per canviar una societat embogida. La seva feina és encara utilitzada pels mestres d’escola i present en el cançoner col•lectiu català.

Aquest treball és tracta d’unrecull d’entrevistes des de a persones que el coneixien de ben a prop fins a aquelles que compartiren petits moments o fets històrics amb ell. Quaranta testimonis ens parlen d’un Xesco enmarcat en uncontext social, històric i polític decisiu per la història del nostre país (de la dictadur a la democràcia) que ens permeten concebre amb precisió la tasca tan important (i a la vegada tan pocreconeguda) que van dur a terme ell i la seva colla, el Grup de Folk, aquells anys 70’.

Amb tot el ressó que s’està fent sobre la nova cançó aquests últims anys, de vegades sembla que quedin oblidats elspersonatges de la gran fornada de músics integrants del Grup de Folk que aquells anys van optar per un altre format musical: El Grup de Folk pretenia fer participar activamente a l’auditori totcantant a la vora de la gent i de manera informal, també pretenia recuperar la cançó popular catalana i deixar-se influenciar pel folk nord-americà que en aquells moments estava en alça amb en Pete Seeger,Bob Dylan, Joan Baez, Peter, Paul and Meru, etc. Durant aquella etapa inicial en Xesco va dur a terme, com en Jaume Arnella, l’Artur Blasco i en Jordi Fàbregas, una tasca de recopilacio del folkloreque encara subsistia a les zones rurals de Catalunya on una generación (que aviat desapareixeria) n’era la dipositària. En Xesco i altres companys van incloure grapats d’aquestes cançons en el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resenya
  • Resenya
  • resenya
  • Valenciano resenya
  • Carles Boix
  • Resenya MATEO
  • Guion Resenya
  • resenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS