Ressenya Mitja Dotzena

Páginas: 3 (598 palabras) Publicado: 16 de diciembre de 2012
MITJA DOTZENA



Empar de Lanuza i Hurtado va nàixer a València l'any 1950. Llicenciada en Pedagogia per la Universitat de València, és una de les autores més prolífiques en l'àmbit de laliteratura infantil al País Valencià. La seua activitat literària s'inicia en l'any 1978 amb l'obra El savi rei boig i altres contes, amb aquest treball va obtindre el Premi Josep Maria Folch i Torres.Després d'aquest primer contacte amb la literatura va publicar una gran quantitat d'obres, entre les quals podem fer esment de Bon viatge, Pitblanc! (1982) o Els números accidentats (1983).
D'Empar deLanuza podem dir que sempre ha treballat en tasques relacionades amb la docència i la llengua i literatura catalanes.
A més a més, ha col·laborat habitualment, mitjançant articles sobre literaturainfantil, en revistes com Cuadernos de literatura infantil y juvenil, Camacuc o L'Espill.
Mitja dotzena és probablement el primer llibre de teatre estrictament infantil escrit en català, encara quedins d'una col·lecció de teatre d'adults: la col·lecció de teatre de Tres i Quatre.
Aquesta obra, com el títol indica, conté sis peces teatrals breus molt interessants protagonitzades per bruixes,donyets, ogres, genis i raboses que recreen faules i contarelles populars. Aquest llibre compta amb il·lustracions de Paco Giménez que ajuden a fer la lectura més amena als infants.
Cada obra de les qualsintegren aquest recull conté les indicacions necessàries perquè els mateixos xiquets i xiquetes en facen el muntatge, l'escenificació i la representació de les obres esmentades.
Una de les obres quemés m'han agradat és: la raboseta i el rabosot. Aquesta és una versió adaptada de la faula igualment anomenada molt estesa al llarg del País Valencià. És una història on la moralitat no canvia peròque en cada comarca té uns matisos diferents. El meu pare m'explicava aquesta faula de la mateixa manera que a ell li l'explicaven quan era xicotet. Però en lloc d'anar a furtar abadeig, com diu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mitja
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • ressenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS