Resum article de la Documentació en Educació infantil

Páginas: 3 (573 palabras) Publicado: 26 de mayo de 2014
A12. Treballem la documentació


1. Lectura individual del text d’A.L. Galardini i S. Iozzelli, M. Davoli i G. Tognetti Documentar: afinar els ulls per captar moments i anàlisi dels seuscontinguts: elaborar un esquema o mapa conceptual que els reculli.


Aquest article reflexa la importància de la documentació. Ens mostra que és la prova escrita o visual de tot el que succeeix diàriament,els moments rellevants, les coses importants, els avenços, les superacions de cada infant, els nous reptes, les dificultats i limitacions, els interessos... És La eina que dóna la màxima informaciótan als pares com a la resta de professionals de cada infant i la seva evolució. És la millor manera de comunicar les coses significatives del quotidià, sobretot els petits detalls i moments que, permolt que sembli que manquen d’ importància, són els més interessants i els que ens donen més a conèixer la personalitat de cada nen o nena. La documentació es pot fer mitjançant la preparació depanells, diaris, fotografies, llibres o llibretes per a cada infant, àlbum individual, etc. Per a que les observacions documentades estiguin dotades de valor i significat han d’ anar precedides de lesaccions constants dels infants. És un recull d’ històries que expliquen detalls, relacions entre infants, entre infant i educador, entre l’ infant i la seva família o entre l’ infant i el seu món. Però capdocumentació és en va o a l’ atzar, sinó que tota observació capturada té un sentit que ha estat descobert en un context concret, en un moment, en una situació, i tot té el seu motiu. És també,justament per això, una recerca de sentit de tot moment espontani que ens comunica tantes coses i que hem de tenir cura de transmetre’l objectivament, real, tal i com ha estat, amb sensibilitat icoherència.
És realment interessant tenir la possibilitat de recollir les converses que tenen entre infants, les reflexions que fan i els diàlegs que mantenen. Aquests moments quotidians de conversa i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • educacio infantil
  • Educaci n Infantil
  • 1r CICLE EDUCACIÓ INFANTIL
  • educació infantil (freinet)
  • Licenciatura en educaci n infantil
  • Educació infantil
  • Unitat De Programació Educació Infantil
  • Resumen de infantil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS