Resumen Completo P'Ell D'Escata

Páginas: 3 (729 palabras) Publicado: 8 de enero de 2013
Pell d’escata
Resum.
Benet Pous, biòleg i cronista local, coneixia l’apotecari Eliseu borràs mort recentment. La seua germana Magdalena ha decidit vendre la casa, traspassar la farmàcia de Dénia ifer donació al poble de la seua biblioteca.
A Benet li toca per telèfon Voro Casterà i li diu que es passen per allí per mirar com poden fer-ho. Quan van quedar per anar a la biblioteca d’aquesthome, Benet es va trobar un escrit que li va canviar la seua vida per complet.
Va començar a llegir-lo sense que es donaren compte. Era un dietari de l’apotecari Eliseu. Cada dia llegia un poc. Contavaque Pere Mateu i el seu cunyat havien vist a les aigües de Dènia un home amb escates, que podia estar hores dins l’aigua i quan li tiraven una poma l’agafava. Benet estava al·lucinat amb tot això iva anar a parlar amb la senyora Magdalena. Ella li va dir que no coneixia a ningun Pere Mateu i que eren coses del seu germà. Ella se’n va adonar que ell tenia el dietari i li va dir que li’l tornés,però aquest va fer una fotocòpia i li va donar l’original.
Mentre seguia llegint anaven concordant les coses, encara que ell no entenia res. Al dietari contava que Eliseu va anar amb aquells dos aveure a l’home peix, i així va ser. Intentava traure informació de qui fóra, però tots feien com que no hi sabien res.
Un dia Benet va anar a Dénia a preguntar als veïns. El metge Palanca va volerparlar amb ell i li va contar el final de la història: Havien fet visites a Carme Ginesta, la tia del xicot que havien vist a l’aigua. Un dia Carme va decidir dir que aquest xic, Xavier Morató era elfill de la germana, Dolors, morta feia uns anys. Xavier va nàixer amb una xicoteta deformitat. El marit de Dolors, Carles Morató va dir que ell no tenia res a veure amb el xicot. El xic va deixar d’anara l’escola. Un dia ell no tornà a casa. Sa mare que no es va veure va cridar a Carme. El xiquet tornà dient que s’havia entretingut.
Un any i mig després el pare anava mal de diners i volia vendre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el celoso extremeño resumen completo
  • Resumen Completo El Espejo Africano
  • Sifilis resumen completo
  • Resumen Completo De Contratos
  • Resumen completo Ceremonia Secreta
  • Cuentos Completos Resumen
  • MARX- resumen completo
  • Resumen Completo De La Antigua Grecia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS