RESUMEN

Páginas: 5 (1071 palabras) Publicado: 5 de enero de 2015
ACI NO PAGA NI DÉU. AUTOR: DARIO FO

1. ACTE PRIMER: 10 ESCENES

1.1. ESCENA PRIMERA: Antònia ve de comprar del supermercat i quan arriba a casa li conta a Marga que allí s’havien plantat les dones i no havien volgut pagar els productes perquè els havien apujat. Hi van plantar-se davant del director i li van dir que : Ací no paga ni Déu!. Uns obrers les ajuden a escapar quan acudeix lapolicía. Quan arriba Joan (l’home d’Antònia, aquesta li fa amagar arrós i farina baix de l’abric a Marga.
1.2. ESCENA SEGON: Joan pregunta perquè Marga té tanta panxa i Antònia li diu que Marga està embarassada i li conta la historia que si Lluís que és l’home de Marga no volia encara tindre fills i li feia prendre píndoles. Li diu que ella no se les prenia i s’envenava perquè no le li notara la panxa.Joan li conta el que ha passat a la fàbrica: que el menjar era una porquería i se n’han anat sense pagar després de menjar igual que han fet unes dones a l’anar al supermercat. Joan no està d’acord amb res d’això i diu que si s’assabentava que Antònia ho haguera fet la matava i després demanava el divorci. Joan vol sopar i ella dient que no tenen diners perquè han de pagar la llum, el gas i elpis, sols hi ha menjar de gos i de canari i caps congelats de conill (el que ella s’havia endut del super sense pagar ni mirar el que agafava).
1.3. ESCENA TERCERA, QUARTA, QUINTA I SISENA: Antònia va a casa Marga per a què li done menjar ja que a ell no li agrada el que té. Un policía va per les cases a escorcollar el que han furtat al super i el poli despotrica contra la feïna que deurien fer elspatrons. Joan es queixa de la policía d’extrema Esquerra. Quan torna Antònia mira baix del llit per vore si hi havien trobat el que havia amagat .
1.4. ESCENA SETENA: Entra Marga plorant perquè no vol tornar a casa ja que uns policies l’havien volgut palpar la panxa. A marga comença a caure-li coses i entre elles el suc d’ un pot d’olives. Antònia diu que està de part encara que Lluís i Margasols fa cinc mesos que están casats. Entra un guàrdia civil qui crida una ambulancia per portar Marga a l’hospital.
1.5. ESCENA NOVENA: Arriba Lluís buscan la Marga en casa de Joan. Ha tornat prompte perquè els obrers han bloquejat les vies del tren per la pujada dels preus dels billets. Parla enfadat dels patrons i les males condicions del treballadors per culpa de la crisis.
1.6. ESCENA DESENA:Lluís tasta el menjar dels gossos i una sopa amb el menjar de canaris amb els caps de conill que Joan s’ha preparat mentre Joan li explica que la seua dona va a l’hospital a tindre un fill a través d’un transplantament de xiquet.

2. ACTE SEGON: 20 ESCENES
2.1. ESCENA PrIMERA: Antònia i Marga tornen a casa perquè ho han explicat tot als de l’ambulància que les han ajudat. Marga està farta ivol llevar-se els paquets. S’asomen i veuen una veïna també amb panxa. Decideixen deixar les coses en la caseta del sogre d’Antònia.
2.2. ESCENA TERCERA: Lluís i Joan van pel carrer i plou veuen un accident i ajuden al mateix policía amb la sosa cáustica que ha caigut però en realitat és farina i sucre. Mentres parlen uns laldres ho furten.
2.3. ESCENA QUARTA: Joan per “Orgull d’imbecil” no volfurtar i acaben parlant dels partits i dels sindicats.
2.4. ESCENA CINQUENA: Entra el guàrdia civil perseguint lladres. Mentres Lluís li diu a Joan que van a despatxar-los del treball perquè l’empressa es trasllada a Xile pels salaris congelats, la mà d’obra barata, pau social. Etc. Joan, cabretjat, li diu a Llúis que s’emporten els sacs de farina de l’accident.
2.5. ESCENA VUITENA: Correntvan a casa de Lluís perquè el Guardia Civil sap on viu Joan. Es creuen amb dues dones que pareixen les seues però les dos están prenyades.
2.6. ESCNEA NOVENA: En ca l’Antònia, truca a la porta el guardia civil. Antonia i Marga per explicar les panxes li conten una historia de Santa Eulàlia i la seua mal.ledicció. Li fan reconéixer que no és un delicte portar verdura en la panxa. Mentrestant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • resumen del resumen
  • Resumen
  • Resumen
  • Yo resumiendo
  • Resumen
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS