Robot músico

Páginas: 37 (9045 palabras) Publicado: 7 de abril de 2013
Índex



1. Introducció.
Abans de començar amb la presentació del nostre treball, cal deixar clares una sèrie d'aspectes que ajudaran a comprendre millor el projecte que hem realitzat.
Primer de tot, parlarem de què és el que ens ha motivat per posar-nos aquest objectiu i no un altre, què es el que cercàvem. I la resposta és ben fàcil: l'originalitat. Volíem que resultés un treballaltament instructiu per a nosaltres al llarg del seu procés, que fos motivant i que expandís els nostres horitzons. I quina millor manera hi podria haver per sorprendre i ampliar alhora els coneixements essencials per a alumnes de la branca tecnològica que agafar un conjunt de peces i cables i aconseguir, gràcies a la informàtica, que de sobte es posessin a moure una baqueta per sobre d'un metal•lòfon?Era una idea diferent a la que individualment el nostre grup es podria haver plantejat d'un inici i, tot i que semblava força complexa d'assolir, el Centre d'Estudis Dolmen posava a la nostra disposició tots el mitjans necessaris, així que no podíem deixar passar una oportunitat com aquesta.
Cal deixar ben definida la meta a la que preteníem arribar des d'un principi, per tal de que el lectorpugui saber des d'aquesta primera pàgina què és el que podrà trobar dins el nostre projecte. La idea base fou fer quelcom amb els estris que la escola ens oferia, és ha dir, el dispositiu Lego Mindstorms. Però dins d'aquests fonaments podíem trobar una infinitat de possibilitats, de les quals calia triar només una, i aquesta única meta final havia de representar l'equilibri perfecte entrecomplexitat i efecte visual, ja que potser hi hauria opcions que requeririen més treball i coneixement a nivell de programació, però que a l'hora de ser exposades no quedarien tan vistoses com un robot interpretant música. D'aquesta manera, vàrem trobar una idea que ens permetia treure el màxim partit possible als nostres coneixements bàsics de programació a l'hora que obteníem uns resultats satisfactoris.La idea era senzilla. El nostre robot hauria de passar per sobre d'una sèrie de colors escanejant-los amb un sensor implementat. Cada dos d'aquests colors esdevindria una nota, en finalitzar, es situaria davant d'un metal•lòfon per a interpretar allò que acabava de llegir. Cal esmentar el fet de que aquest metal•lòfon d'inici havia de ser un xilofon i per aquest motiu vam batejar el robot com aXilobot, és a dir el resultat de la unió de Xilofon i Robot, i no Metabot que seria una definició més adient.
També cal tenir en compte les limitacions que s'han pogut originar durant el desenvolupament del nostre projecte. Si bé deixarem de banda el problema més típic i repetitiu que es dóna en aquesta mena de treballs -es a dir, la naturalesa a contrarellotge d'aquest- , també s'han produïtcerts contratemps pertinents a uns altres problemes. Per exemple, al llarg del nostre treball hem patit certes limitacions a nivell tecnològic ja que si bé les peces que ens han brindat han sigut suficients per arribar a construir precisament el que volíem, també hem hagut de prendre en determinats casos uns camins que potser són més llargs i donen lloc a un resultat menys elegant que el que s'hauriaobtingut en cas de disposar de més peces per elaborar el nostre robot final. Una altra limitació considerable que hem hagut de combatre durant aquest projecte ha estat la nostra pròpia inexperiència pel que fa al camp de la programació i la robòtica, que potser ens ha fet més difícil d'enfrontar certes parts del nostre programa.
No s'ha d'oblidar que el tema sobre el qual hem treballat estroba en plena efervescència i esdevé un dels camps amb més possibilitats de cara al futur, de manera que haver-lo tractat al nostre projecte de recerca ha sigut per a nosaltres una important oportunitat per a tenir una primera impressió d'una important possibilitat de treball el dia que finalitzem la nostra carrera acadèmica.
Com a qualsevol altre projecte, aquest també s'havia de dividir en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • Robotica
  • ROBOTICA
  • yo robot
  • La Robotica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS