Safo

Páginas: 2 (440 palabras) Publicado: 14 de diciembre de 2011
Safo de Lesbos
Safo va ser una poesia grega que va viure fa uns 2.600 anys en l’illa de Lesbos, situada a la ribera oriental del Mar Egeu, i sobre la seva vida no es conserven dades precises.
Noexisteix ninguna font històrica contemporània sobre la seva vida apart dels seus poemes, i tot el que avui dia sabem d’ella procedeix d’autors posteriors que no la van conèixer directament. Això hacontribuït a rodejar la seva figura d’una nebulosa que la situa a mig camí entre la realitat i la llegenda, fet que ens ha fet augmentar l’interès sobre la seva vida i la seva obra al llarg dels segles.Grans autors com Plató, Ezra Pound o Virginia Woolf van sentir per ella una gran admiració. Safo procedia d’una família noble i adinerada. El seu pare Skamandar, era un pròsper comerciant de vins.Tenia tres germans, tots més petits que ella.Quan era petita, el seu pare va morir a la guerra, i amb el pas del temps, Safo va ser qui va fer prosperar encara més el negoci familiar, i va introduir alsseus germans menors al coneixement del mateix.
A més de la seva activitat literària i artística, Safo va participar assíduament en lluites polítiques que van tenir lloc a Lesbos, i va carregar moltdurament contra el tirà Pítaco. Sembla ser que inclús va estar implicada en una conspiració per a matar-lo, junt a uns altres camarades i els van descobrir, com a conseqüència els van arrestar.
Ésimportant aclarir que la política d’aquesta època va venir marcada per l’enfrontament entre dos sistemes de govern: la democràcia i la aristocràcia. La democràcia d’aquell temps no té res a veure amb lademocràcia que avui dia coneixement. A part d’això, en realitat, només tenia dret a vot una part mínima de la població, i la posició de Safo va ser molt rebel.
Safo, a Lesbos va fundar una espèciad’escola o acadèmia, a l’estil de Plató, en la que ensenyava art, cant, dansa i literatura, a un grup de dones joves. Per a totes aquestes noies va haver odes nupcials compostes per a elles quan es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • safo
  • Safase
  • Safas
  • Safo
  • SAFA
  • Safo
  • safas
  • Safir

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS