Salut Publica del Montsià

Páginas: 21 (5088 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2013
1. INTRODUCCIÓ
Montsià, és una comarca de la província de Tarragona que forma part de l’àmbit territorial de les terres de l’Ebre. La seva capital es Amposta i és la comarca mes meridional del principat de Catalunya.
Presenta característiques molt variades: des d’una terra verge que s’ha construït amb l’esforç humà, com el delta de l’Ebre, fins a unes terres de seca amb conreus.
Gracies ala seva varietat de paisatges, les terres del Ebre ofereixen una gran riquesa de productes alimentaris de mar i muntanya, que son la base de la seva cuina tradicional i un dels seus principals atractius turístics
Està formada per dotze municipis. El seu relleu es caracteritza pel domini gairebé absolut de les planes: el sector occidental es constituït per una amplia plana decantada vers l’Ebre iencerclada per les muntanyes dels ports de Beseït, el riu Sénia i la serra del Montsià i la de Godall.
És una comarca que esta experimentant una transformació moderada però constant i en la qual en aquets temps es noten diversos moviments que cerquen retrobar la seva personalitat històrica i aclarir el seu futur.
La capital, Amposta, està situada al vora de l’Ebre, on hi ha restes del castell.El pont penjant damunt de l’Ebre esdevé característic, per la seva magnificència i arriba a formar part de la imatge de la ciutat.
Donat l’encant del Montsià, és una comarca on hi ha un alt percentatge de vivendes que són segones residencies.




La distribució de la població segons el mètode de Burgdofer presenta una forma de guardiola quan és de tipus regressiva. Aquest mètode comparala població separant-la per edats de tal manera que, presenta forma de guardiola quant hi ha un predomini de la població compresa entre 45 i 64 anys.








Cal remarcar que al Montsià la població mes abundant oscil·la entre els 30 i 34 anys, malgrat això presenta una morfologia regressiva, és a dir, presenta un creixement total negatiu.
És una comarca que presenta una densitatdemogràfica baixa, amb una gran quantitat d’hectàrees dedicades al conreu.
El Montsià te un flux migratori baix, tant pel que fa a les emigracions com les immigracions.


2. OBJECTIUS
El Montsià és la nostra comarca seleccionada per estudiar les seves característiques demogràfiques, socioeconòmiques i, també, exposar quines són les malalties que més incidències han tingut durant l’any 2010 iamb quin tipus de recursos sanitaris es poden utilitzar.
Els objectius del nostre treball son:
La obtenció de totes les dades demogràfiques possibles com son la densitat de població, el número de naixements, de defuncions, d’immigració i emigració per poder conèixer així el creixement de la població. Com a informació addicional també hem de recollir les dades del PIB, la renda familiar,l’ocupació pel sectors, etc.
Enumerar quines són les MDO més incidents en la comarca del Montsià i comparar aquestes mateixes amb les de Catalunya. Per això, s’empraran els corresponents mètodes per calcular la taxa d’incidència i la incidència acumulada de les MDO del Montsià trobades amb les de Catalunya amb la finalitat de poder-les comparar.
Enumerar i explicar el motiu de les diferències o semblancesalhora de comparar els resultats del Montsià respecte Catalunya
Comparar les taxes de mortalitat no estandarditzades del Montsià respectivament amb les de Catalunya ajustades per edat i per sexe i en global a partir del mètode directe.
Estandarditzar, per edat i per sexe, les mortalitats de la nostra comarca per tal de comparar-les amb les mortalitats estandarditzades de Catalunya i EspanyaComparar les causes de mortalitat no estandarditzades del Montsià respectivament amb les de Catalunya
Explicar la utilitat dels recursos sanitaris i els serveis sanitaris i com s’utilitzen per tractar les malalties que es donen en la nostra comarca









3. MATERIALS I MÈTODES

Introducció: tota la explicació introductòria del treball l’hem trobat de: www.el-montsia.com //...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • salut i salut pública
  • Salut Pública
  • Salut pública
  • Salut
  • Salut
  • Salut
  • Salut laboral
  • Pla De Salut

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS