Segregació racial

Páginas: 3 (575 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
Segregació Racial
Aquest es el principal problema de la societat, consisteix en la separació dels diferents tipus de essers humans en grups racials en la vida quotidiana.
La segregació racial eraaplicada en activitats com anar a dinar a un restaurant, beure aigua d’una font, fer ús d’un lavabo, anar a l’escola, al cinema... fins hi tot a l’hora d’alquilar o comprar un domicili.
Sabem quela segregació es il•legal en general, però existeix a traves de normes socials.
Als Estats Units, la segregació era legal en alguns estats i era vigent amb les “lleis contra el mestissatge”, queprohibien el matrimoni interracial. Hi havia lleis aprovades contra la segregació en els Estats Units en la dècada dels 1960.

Als Estats Units després de La Declaració dels drets civils on trobem laTretzena Esmena que esmenta: “Ni l’esclavitud, ni la servitud involuntària, hauran d’existir dins dels Estats Units o cap altre lloc dins de la seva jurisdicció.” La discriminació racial es regeix perles lleis de Jim Crow, aquesta segregació legalitzada va durar fins la dècada de 1960, principalment a traves del poder profund i extens dels demòcrates del Sud.
La majoria de la Cort Suprema delEstats Units en 1896 es va fer un decisió legal, en el cas Plessy contra Ferguson, que es basava en mantenir la constitucionalitat de la segregació racial inclòs en llocs públics, en especial en lasxarxes ferroviàries, sota la doctrina de “Separats però iguals”, el jutge John Marshall Harlan en la seva opinió va protestar dient que la decisió va ser una expressió de la supremacia blanca, va predirque la segregació podria estimular les agressions a els drets dels ciutadans de color admès, despertaria l’odi racial i perpetuaria un sentiment de desconfiança entre races. Les relacions entre blancsi negres eren tenses que inclòs en les presons estaven segregats.
La segregació racial institucionalitzada va acabar amb una pràctica governamental per els esforços dels activistes dels drets...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • De La Esclavitud A La Segregaci N Racial
  • Contemporaneo Segregaci N Racial 1
  • segregació escolar
  • La Discriminacion Racial
  • Pluralismo Racial
  • discriminacion racial
  • La Discriminacion Racial
  • Igualdad Racial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS