Segunda guerra mundial

Páginas: 5 (1159 palabras) Publicado: 1 de junio de 2011
Unificació Itàlia i Alemanya:
Diferencies:

-Itàlia es va construir a partir de bases de insurrecció popular.
-Alemanya va ser obra del govern i la força militar.

Semblances:

-Tant a Itàlia com Alemanya pretenien crear uns països nacionals amb una cultura.

-Tots dos casos volien aconseguir abastar més territoris dels que va aconseguir finalment, destaquen la sona d’Istria, Trent idel territori Austríac en el cas d’Alemanya.

-Alemanya va aconseguir formar un Estat Confederal amb el domini de Prússia i a Itàlia es va instaurar una monarquia.
-------------------------------------------------

La Batalla d'Anglaterra va ser la primera gran campanya que va ser combatuda enterament per forces aèries. Va ser la campanya de bombardeig major i més sostinguda realitzada fins ala data. El fracàs de l'Alemanya Nazi en assolir els seus objectius (destruir les defenses aèries de Gran Bretanya o forçar al Regne Unit a abandonar la guerra forçant un armistici o la rendició) és considerat tant la seva primera gran derrota com un punt d'inflexió crucial en la guerra. Van atacar zones de marcada significació política mitjançant tàctiques de bombardeig de terror.
Ni el Führeralemany Adolf Hitler ni el seu Alt Comandament militar, creien possible portar a terme un assalt amfibi a les illes britàniques fins que la RAF hagués estat neutralitzada.
Els historiadors britànics situen la batalla entre el 10 de juliol i el 31 d'octubre de 1940, que representa el període de bombardeig diürn més intens. Els historiadors alemanys, en canvi, situen l'inici de la batalla a mitjansd'agost de 1940 i l'acaben al maig de 1941, amb la retirada de les unitats de bombarders en preparació a l'operació Barbarroja, la campanya contra la Unió Soviètica iniciada el 22 de juny de 1941.

-------------------------------------------------

La Batalla de Midway va ocórrer durant la Segona Guerra Mundial, del 4 de juny al 7 de juny de 1942 i va enfrontar a les forces nord-americanesamb la força aeronaval de l'Imperi del Japó. Va ser la primera derrota del poder marítim japonès.

Quan la força operativa ja estava per arribar al punt d'atac, l'almirall Nagumo cautament va ordenar enviar una sèrie d'avions d'exploració, sortint des dels portaavions i els creuers de suport, en recerca dels portaavions enemics. Per desenganxar 6 avions des del Akagi, i dels creuers pesats Tone iChikuma, respectivament, en un ampli semicercle cap al nord-oest.

Però, no serien els japonesos els primers a albirar l'enemic ja que un PBY Catalina pilotat per Jewell Reid, completava el seu radi de recerca, i cap a les 6.00 del 3 de juny, va comunicar l'observació de 11 vaixells sospitosos a 700 milles máuticas al nord-est de Midway. El pilot Reid va creure que aquesta era la força d'atacprincipal, i radiar el missatge a la base, però el que Reid havia vist no era el gruix de la flota japonesa, sinó la força de desembarcament.

L'almirall Chester W. Nimitz va deduir que aquesta força detectada no era la línia principal d'atac. Justament en aquests moments Nimitz va rebre l'avís d'atac en la base nord-americanes, a les Illes Aleutianes, i va advertir correctament que era un atac dedistracció.

 
Avenger supervivent en Midway durant la fase inicial de la batalla.La força nord-americana estava en el punt L, a 300 milles nàutiques de Midway, i l'almirall Nimitz pressionava als PBY Catalina exploradors, perquè detectessin la ubicació de la força de portaavions enemiga que encara no havia estat localitzada. L'aproximació de la força de portaavions de l'almirall Nagumoconsumir gairebé tot el dia 3 de juny a acostar-se al punt d'atac, a causa de la mar grossa i l'espessa boira.

A les 03:00 hores del 4 de juny, els quatre portaavions japonesos van aconseguir el punt de llançament, a unes 150 milles nàutiques de Midway. Els avions van ser elevats a coberta i preparats per l'atac, desenvolupant-se en els quatre portaavions una febril activitat preparatòria.

Al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Guerra Segunda Guerra Mundial
  • Segunda Fase de la Segunda Guerra Mundial
  • Consecuencias de la segunda guerra mundial
  • Segunda guerra mundial
  • La segunda guerra mundial
  • Colombia en la segunda guerra mundial
  • Aliados de la segunda guerra mundial
  • Mexico segunda guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS