Segunda guerra mundial

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 16 (3771 palabras )
  • Descarga(s) : 7
  • Publicado : 12 de agosto de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
INDEX

 Introducció Pàg. 3
 La situació després dela 1era guerra Pàg. 4
 Causes de la 2ª Guerra Mundial Pàg. 4,5
 Desenvolupament de la Guerra Pàg. 5,6,7
 Escenaris de la Guerra Pàg. 7,8,9,10,11
 L'holocaust Pàg. 11,12
 Destrosses materials i morals Pàg. 12,13
 Conseqüències de la 2ª Guerra Pàg. 13, 14
 La fundació de l'ONU Pàg. 14,15
 Bibliografia Pàg. 16

Segona GuerraMundial

INTRODUCCIÓ

La segona Guerra Mundial va ser un conflicte militar mundial que va començar al 1939 com un conflicte
militar europeu entre Alemanya i la aliança franco−britànica, però es va estendre fins a afectar a la majoria de
las nacions del planeta. Després de la seva conclusió el 1945, , va sorgir un nou ordre mundial dominat per Estats Units i la Unió de Repúbliques SocialistesSoviètiques (URSS). La II Guerra Mundial va requerir la utilització de tots els recursos humans i econòmics de cada Estat i va anar un conflicte únic en els temps moderns per la violència dels atacs llançats contra la població civil i pel genocidi (l'extermini de jueus, gitanos, homosexuals i altres grups) portat a terme per l'alemanya nacionalsocialista (nazi) com un objectiu
específic de laguerra. Els principals factors que van determinar el seu desenllaç van ser la capacitat industrial
i la quantitat de tropes. En els últims moments de la lluita es van emprar dues armes radicalment noves: els coets de llarg abast i la bomba atòmica. No obstant això, el tipus d'armament emprat durant gairebé tot l'enfrontament va ser similar al de la I Guerra Mundial, encara que amb certes millores.Les principals innovacions es van aplicar a les aeronaus i els carros de combat.

La situació després de la 1º Guerra Mundial

El resultat de la I Guerra Mundial va ser decebedora per a tres de les grans potències implicades. Alemanya, la gran derrotada, albergava un profund ressentiment per la pèrdua de grans àrees i les indemnitzacions per reparacions de guerra imposades pel tractat deVersalles. Itàlia, una de les vencedores, no va rebre suficients concessions territorials per a compensar el cost de la guerra ni per a veure complertes les seves ambicions.
Japó, que es trobava també en el bàndol aliat, va veure frustrat el seu desig d'obtenir majors possessions a
Àsia oriental

Causes de la segona guerra mundial

Els conceptes no resolts a la fi de la primera guerra mundial, lesconseqüències de la crisi econòmica del 1929
i la política agressiva dels estats totalitaris, com ara Alemanya, Itàlia i el Japó, personificada d'una manera especial en la figura del Führer alemany Adolf Hitler.

Efectivament com ja s'ha dit a alemanya les conseqüències del tractat de Versalles havien generat un
sentiment d'humiliació i de revenja en vers dels aliats. Hitler va saber utilitzaraquest ressentiment per fer una política agressiva i expansionista, i va desenvolupar un projecte polític i militar per aplegar en un gran imperi tots els pobles de llengua alemanya i conquerir per a aquest imperi l'espai vital necessari per a la seva
seguretat i el seu desenvolupament econòmic.

1
Itàlia en acabar la primera guerra mundial, també havia quedat descontenta pel que fa a lesseves aspiracions territorials, i per això mantenir una política de confrontació amb els països europeus.

D'altra banda les democràcies occidentals, van cedir a les exigències de Hitler, creient que d'aquesta manera impedien una guerra que no volien.

Davant de l'actitud permissiva de les democràcies occidentals, Stalin tement una agressió alemanya, se'n va protegir firmant amb el III Reich unpacte germanosoviètic de no−agressió (1939) aconseguida connivència soviètica, Hitler va donar un nou cop de força envaint Polònia l'1 de setembre del 1939, aquesta vegada, però, França i la Gran Bretanya van donar suport a Polònia i van declarar la guerra a Alemanya.

Desenvolupament de la guerra

El que va donar les primeres victòries a l'exèrcit alemany va ser la tria d'una estratègia nova...
tracking img