Serveis Socials PAC 1

Páginas: 4 (920 palabras) Publicado: 26 de abril de 2013
Hi ha poques recerques de l'evolució dels Serveis Socials. Si començem per l'Edat mitjana, ens topem en una societat molt classista i amb moltíssimes diferències socials. Durant tota l'edat mitjanala caritat va ser una manera de pal·liar els efectes.

El Renaixement, va aportar una separació del tres poders: eclesiàstics, polítics i econòmics i apareixen novetats en l'àmbit dels ServeisSocials com l'aparició de les cases de la misericòrdia, proposades per Miquel de Giginta, on es planificava unes activitats d'instrucció, treball i esbarjo.
Un punt molt important, va ser l'aparició dela Llei de la Beneficiència, que podem destacar que disenya una xarxa assistencial completa i que determina els espais com a públics o privats.
Amb la fi de l'antic règim, l' anada de la gent delcamp a la ciutat, posa en augment una tendència cap el moviment associatiu. Anys més tard, a Catalunya, les dues experiències d'autogovern que tenim es deuen a un augment de les polítiques socials quees veuen completament estroncades amb la impossició del franquisme. No és fins la fi del franquisme, que l'Estat espanyol iniciarà els passos per a construïr un Estat del benestar.

L'Estat Espanyolel 1978 va esdevenir un estat democràtic i de dret. La constitució espanyola1 en termes de drets socials proclama: 1)Principi de dignitat de la persona i 2) Obliga als poders públics a adoptarmesures per a promoure les condicions perquè la lliberat i la igualtat siguin reals i efectives.2

Però, què és l'Estat del Benestar3? És una xarxa de serveis socials bàsica i que estan garantits perl'estat a causa de la recaptació dels impostos que paguen tots els ciutadans.

Segons la llei, l'objectiu que té l'EB, és aconseguir més benestar i una vida més saludable i de més qualitat per a totala població4, va se concebut per a ” volver a preparar y poner en forma a los que temporalemente habían dejado de estar sanos y preparados [...], una red de seguridad, tendida por la comunidad”5,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • serveis socials basics
  • 0estructura De Serveis Socials Patata
  • Llei de serveis socials
  • Tema 1 introducció a l'ètica en serveis socials
  • Pac 1
  • Pac 1
  • PAC 1
  • PAC 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS