summerhill

Páginas: 3 (702 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
Alexander Sutherland Neill va nèixer l’any 1883 a Kingsmuir ciutat d’Escòcia, i va morir a Aldeburgh ( Regne Unit) l’any 1973. Neill va ser un pedagog, fundador de l'escola Summerhill.
Va ser filld'un mestre d'escola i es va llicenciar a la Universitat d'Edimburg l’any 1912. Va treballar en el món editorial i en el periodístic abans de convertir-se en el director de l'escola de Gretna Green(Escòcia) al 1914. Aquestes primeres experiències docents, que ell mateix va recrear en la novel•la autobiogràfica a Dominie’s Log (1915), el van marcar d'una manera que acabaria sent el promotor d'uncorrent pedagògic basat en la psicoanàlisis.
Al 1917 va ser un dels fundadors d'una escola internacional en les rodalies de Dresden (Alemanya), que tres anys més tard va ser traslladada a Sonntagberg(Àustria) i que, al cap de poc temps, va haver de tancar a causa del seu currículum i els mètodes pedagògics. Alexander Neill va tornar a posar-la en marxa amb el nom de Summerhill l’any 1921 aLeiston (Anglaterra).


L’escola Summerhill va ser fundada al 1921, en el poble de Leiston (Suffolck), era una escola que només hi havia 35 nens i 35 nenes agrupats per sexe i diferents edats. Hi haviatres grups per a les diferents edats; els de 5 a 7 anys, els de 8 a 10 i els de 11 fins als 15 anys. Els alumnes dormien separats respectant aquests grups, també s’ha de dir quela majoria d’ alumneseren estrangers.
L’escola de Summerhill estava basada en la llibertat i l’autonomia de l’alumne i basada en una teoria de A.S. Neill: >. Un altre tret important de l’escola era que anava en contra dela autoritat ( pares autoritaris, mestres autoritaris...). En aquesta escola no hi havia exàmens finals, els coneixements adquirits depenien de la voluntat dels alumnes, l’alumne quan volia assistia aclasse, i quan anava a classe li ensenyaven les assignatures bàsiques. Ja que si l’alumne volia passar a la universitat tenia que superar els exàmens ( si l’alumne volia), per tant els alumnes eren...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • Summerhill
  • SUMMERHILL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS