Taller 1

Páginas: 8 (1892 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2015
Taller d’informàtica 1
 
L’administració de tasques
 
Amb aquesta eina podem veure com treballen els diferents processos i aplicacions, els recursos que utilitzen i la manera de forçar que un procés o aplicació finalitzi.
 
1. Clica, amb el botó dret del ratolí, sobre el espai lliure de la barra de tasques i selecció Administrador de tasques.

2. Anota els valors que estan marcats a la figuraque correspon al nombre de processos que s’estan executant, la memòria disponible i total, i la memòria que ocupen en nucli o kernel.

3. Clica a la pestanya processos per veure els processos que s’estan executant. El nombre ha de coincidir amb el que has anotat anteriorment. Fixa’t que et dóna la memòria utilitzada i el temps utilitzat de CPU en executar cada procés.

4. Ara clica sobre lapestanya Aplicacions i mira si tens alguna aplicació executant-se. Ara obre el Bloc de notes i fixa’t que apareix a la llista d’aplicacions. Selecciona aquesta aplicació que apareix a llista i clica a Finalitzar tasca. Fixa’t que es tanca l’aplicació. Aquesta opció és molt útil quan una aplicació o un procés falla: es pot tancar des d’aquesta finestra i recuperar el control del sistema.5. Finalment, minimitza l’administrador de tasques i veuràs que es queda a l’àrea de. notificació indicant l’ús total de CPU


2. El cpu era 4 proceso estaban

Taller d’informàtica 5:

Comptes d’usuari

El sistema operatiu ens permet crear comptes diferents per a cada usuari. Tot seguit, veuràs algunes de les possibilitats que ensofereix.

1. Accedeix al tauler de control i clica sobre cuentas de usuario. Fitxa’t que a la part inferior de la finestra que s’ha obert apareixen els diferents usuaris que tens actualment. Normalment, tens un compte anomenat invitado que esta desactivat. Per motius de seguretat, és convenient no activar aquest comp..

2. Clica sobre crear una cuenta nueva. Posa <> com a nom del compte.

3.Escull com a tipus de compte una Cuenta limitada. Aquest tipus de compte és molt útil per evitar instal·lacions de programes no desitjats i poder limitar l’accés a usuaris que no tenen la nostra confiança total. Ja pots clicar sobre crear.

4. Clica sobre el compte creat. Veuràs que apareixen una sèrie d’opcions a modificar. Primer de tot canvia el nom i posa-hi Informatica. Afegeix lacontrasenya<> al compte. És important treballar sempre amb contrasenya per augmentar la seguretat del sistema.

5. Ara ja pots canviar la imatge del teu compte per personalitzar-lo. Pots escollir entre les que t’ofereix el sistema o una de pròpia.

6. Finalment, canvia el tipus de compte. Escull el d’administrador de l’equip.

7. Canvia d’usuari fent Inicio / Cerrar sesión. Prova el funcionament del nouusuari creat i després torna a canviar a l’usuari original.

8. Elimina el compte Informatica.



TALLER DE INFORMATICA 6

El centre de seguretat

Actualment, els ordinadors estan interconnectats a molts d’altres a traves de xarxes locals i Internet. Per tant, la seguretat es fonamental. El centre de seguretat controla l’estat de l’equip en relació amb el tallafoc o firewall, amb lesactualitzacions automàtiques i amb la protecció antivirus.

1. Obre el tauler de control i accedeix al Centro de seguridad.

2. En primer lloc, observa visualment l’estat actual. Hauria d’aparèixer tota activitat en verd, cosa que indica el funcionament correcte de tot el sistema de seguretat. Ara analitzarem cada aspecte per separat.

3. Tot seguit, analitzarem el funcionament del tallafoc. Bàsicament, unfirewall s’encarrega de filtrar els accessos des de l’exterior. Com que solem estar connectats a Internet, es fonamental tenir-lo activat. Clica sobre la icona com la que veus a la figura i s’obrirà la finestra de configuració. Recorda que el tallafoc ha de estar activat. A la pestanya Excepciones, Pots veure a quins programes ha donat permís per entrar al teu sistema.



4. Les actualitzacions...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Taller 1
  • taller 1
  • Taller 1
  • Taller 1
  • taller 1
  • taller 1
  • taller 1
  • Taller 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS