teories orogeniques

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2014
TEORIES OROGENIQUES
Teories mobilistes: deriva continental, tectònica de plaques (es mouen horitzontalment)
DERIVA CONTINENTAL: tot i així que va aportar proves no va saber explicar quina forçaera capaç d’arrossegar masses tan grans , per el que els científics del seu temps no van acceptar la teoria. Aquesta teoria suggeria que fa 200 milions d’anys hi havia una única massa anomenada pangea,aquesta es comença a dividir en fragments s’allunyen fins la posició actual. Terres emergides formaven un unic super continent pangea, envoltat per un inmens oceà Pahnthalsa , l’hemisferi nordLaurasia , hemisferi sud Godwana.
PROVES QUE QUE VA APORTAR
a) GEOGRÀFIQUES: les línies de la costa d’alguns continents encaixen perfectament
b) PALEOCLIMATIQUES: Existeixen restes de glaciars en Brasilo el Congo i jaciments de hulla en Groenlandia.
c) PROVES GEOLOGIQUES: A un i a l’altre costat de l’Atlàntic cosideixen el tipus de roques, ex; Brasil i África presenten formacions de roques de lamateixa edat i localització.
d) PALEONTOLOQIQUES: Existeixen fòssils d’animals i plantes iguals en les dos costes que voregen l’oceà Atlàntic.
Tipus de contacte entre plaques
Limits destructius:les plaques s’apropen i col·lisionen entre si, donen lloc a esforços compressius que originen un escurçament de l’escorça, mitjançant estructures compressives (plecs, encavalcaments, mantells decorriment, etc.). El resultat és la formació de serralades de muntanyes (Andes, Himàlaies). Quan una placa es disposa per sota d’una altra dóna lloc a una zona de subducció. El pla inclinat de la placa quesubdueix s’anomena pla de Benioff i sobre ell se situen importants terratrèmols amb l’hipocentre a diferents profunditats (illes del Pacífic). La fusió parcial dels materials que subdueixen formamagmes que pugen a la superfície donant lloc a la majoria dels volcans.

Constructiu: les plaques s’allunyen donant lloc a esforços de tipus extensiu, l’escorça s’aprima mitjançant estructures...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • teoría de la teoría
  • Teoria
  • Las Teorias
  • Teorias
  • Teoria
  • Teoria
  • Teoria
  • Teoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS