teories

Páginas: 9 (2109 palabras) Publicado: 25 de febrero de 2015
TIRANT LO BLANC
Joanot Martorell

ÍNDEX
Pàg

ANÀLISI DE PERSONATGES

Tirant……………………………………………………………... 1

Carmesina……………………………………………………….. 4

Diafebus………………………………………………………….. 6

Estefania…………………………………………………………. 7

Emperadriu………………………………………………………. 8Hipòlit……………………………………………………………... 8

Plaerdemavida…………………………………………………… 9

La Viuda Reposada…………………………………………..… 10

L’emperador…………………………………………………..… 10














ANÀLISI DE PERSONATGES


TIRANT:

Tirant és el personatge principal de la història així doncs, tot el que passa gira entorn seu .
Tirant és un valerós cavaller, hàbil en la batalla i amb molta capacitat per realitzar estrategies a la guerra,com es demostra al llarg de tota la novela on va progresant desde ser un home normal i corrent i que acaba sent un valerós cavaller cuan es nombrat així per el rei d’Anglaterra, fins i tot arriba a tenir el seu propi exèrcit. Tirant presente unes característiques propies d’un cavaller com són la generositat, la fidelitat, honestedat, servei, etc.
Tirant es un home virtuós i admirat per tota lagent. Una cosa que destacaría de Tirant es que respecta molt l’honor, al rei, a les donzelles , etc. Aquesta actitud tant educada i respectuosa destaca en Tirant al llarg de tota l’obra.

Al principi dels capítols Tirant es seduït per la bellesa inexplicable de Carmesina ( cap.CXVII ): ``Quan tirant va haver contemplat la singular bellesa de la infanta, i mentre el seu pensament discorriafantasiejant quantes dones i donzelles recordava haver vist, es digué que no havia vist mai, ni esperava veure, cap altra dama que la natura hagués dotat amb tants béns com aquesta, car ella replendia en llinatge, en bellesa, en gràcia, en riquesa, acompanyats de la saviesa infinita, car semblava més angèlica que humana.´
Davant d’aquest amor Tirant treu la seva cara tímida, ja que al principi del seuamor Tirant es tanca a la seva habitació amb la inquietud pel dubte de correspondència: ``L’extrema pena que sent la meva ànima és que estimo i no sé si seré estimat. Entre tots els altres mals que sento, aquest és el que més m’atribola, i el meu cor s’ha tornat més fred que el gel, perquè no tinc cap esperança d’aconseguir el que desitjo, ja que la fortuna és sempre contrària als qui estimen bé. Ino sabeu vós que, en tots els fets d’armes en què m’he trobat, ningú no m’ha pogut avantatjar ni vèncer mai, peró en Calvi, la sola mirada d’una donzella m’ha vençut i tirad a terra, i no he pogut oposar cap resistència? I si ella m’ha causat el mal, de quin metge puc esperar la medicina? Qui em pot donar vida o mort, o la salvación veritable, sinó ella? Amb aquin ànim ni amb quina llengua podréparlar, que la puguin intuir i moure a pietat, car la seva altesa és superior a mi. I si l’amor, amb la balança que iguala les voluntats, no inclina el seu cor excels i generós, estic perdut, car em sembla que totes les vies que em poden procurar remei per salvar-me m’han estat tancades; per la qual cosa, no sé quin consell he de pendre en la meva gran desventura.´´, ( cap. CXX ). També experimentaun temor ben fonamentat: ``La seva altesa es superior a mi en totes les coses, és a dir, en riquesa, en noblesa i en senyoria´´ ( cap. CXX ).
Des del capítol CXVIII, Tirant presenta tots els símptomes de la malaltia d’amor: plora, perd la gana, tan aviat està alegre com trist, s’irrita desmesuradamente o cau abatut en el desconsol més profund.
Aquesta timidesa o feblesa davant la seva vidaintíma sovint li suposa reptes a la seva vida diària i també l’oblit d’alguns dels seus deures militars.
Explicaria el currículum amorós de Tirant per etapes: visió, declaració, contacte, petons, acte consumat.

Una de les característiques més destacables de Tirant és la seva riquesa psicològica.
Aquesta qualitat es demostra continuament al llarg dels capítols.

Físicament...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Teoria
  • Las Teorias
  • Teorias
  • Teoria
  • Teoria
  • Teoria
  • Teoria
  • Teoria

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS