Tirant lo blanc

Páginas: 6 (1254 palabras) Publicado: 8 de enero de 2012
Hipòlit – Emperadriu

Hipòlit, nebot de Tirant, sol•licitava d'amor a l'emperadriu, i aquesta va consentir que el jovenet es pogués considerar el seu amant.

Quan l'emperadriu va veure aquell jovenet digne de ser amat, es va veure obligada a satisfer tots els seus plaers, però li va fer jurar que no diria res a ningú. L'emperadriu li va dir a Hipòlit que si volia satisfer tot el seu plaerno pensés en els perills futurs, i li va explicar el que havia de fer si volia que es veiessin aquella mateixa nit. Li va dir que quan fos de nit i totes les criatures estiguessin dormint l'esperés en el terrat que estava més aprop de la seva cambra. Hipòlit no estava del tot segur, però l'emperadriu el va tranquil•litzar dels dubtes que tenia.
Al vespre, va fer canviar les cortines, perfumarl'habitació i el llit amb excuses falses. Després de sopar, l'emperadriu es va retirar dient que li feia mal el cap, una donzella, que es deia Eliseu, va fer venir els metges, aquets li van receptar repòs. Després va enviar a les seves donzelles a dormir. A la cambra de l'emperadriu hi havia un retret, i en el ratret hi havia un terrat on estava Hipòlit esperan, estès per terra perquè no poguésser vist des d'enlloc. Quan Hipòlit la va veure li va besà les mans i l'emperadriu el va besà a la boca, per demostrar-li el gran amor. Hipòlit la va agafar en braços i la va posar a terra on van sentir l'última fi de l'amor. Despres van anar al llit i van mantenir una conversa i, es van adormir .
Quan ja era ple dia, va entra Eliseu i va veure que hi havia un home dins del llit ambl'emperadriu. Mitja hora més tard els metges van anar per veure com estava l'emperadriu. La donzella els hi va dir que la senyora estava dormint i que no la molestessin, però quan va anar l'emperador Eliseu va anar corrents a despertar a l'emperadriu per evitar una desgràcia. Quan van entrar l'Emperador i els metges, l'Emperadriu va dir que havia somiat en la tornada del seu fill mort i va aprofitar laconfusió per a estar prop de l'amant, fins i tot en públic. Després de la mort de l'emperador aquets dos es casen, per així poder iniciar el seu regnat.

Aquesta parella representa l'amor carnal , perquè com podem veure a la novel•la tenen una relació purament sexual, queden principalment per fer sexe i satisfer-se un al altre.

Tirant lo Blanc – Carmesina

L'emperador de Constantinoble vademanar que Tirant passés al seu servei per defensar la seva causa, i el va presentar a l'emperadriu i a Carmesina, de la qual es va enamorar imediatament. Carmesina es va enamorar també del cavaller, i va començar entre ells dos una forta atracció amorosa.

A Tirant se'l veia molt trist i la princesa es mostrava molt preucupada per la tristesa de Tirant, que augmentava a mesura que anavatractant Carmesina. El dia que Tirant va rebre l'ordre de l'Emperador de partir cap a Xipre , la princesa va insistir en saber el motiu de la malenconia de Tirant . Ell li va contestar: “ Senyora, ja que l'altesa vostra em força a dir-ho, no puc dir altra cosa sinó que estimo”. Carmesina seguia insistint per saber qui era la donzella que estimava, a la qual cosa va respondre Tirant donant-li un mirallque portava amagat a la màniga i dient-li que allà veuria la imatge d'aquella a qui estimava. La princesa, malgrat sentir el mateix amor per Tirant, es va veure obligada a renunciar a ell, però de seguida se n'arrapentí. Tirant va aconseguir una nova victòria sobre l'enemic, i va enviar un missatger a Constantinoble per informar a l'emperador.
Després Diafebus va tenir una conversa ambCarmesina i Estefania, en la que la princesa li va encarregar que portés a Tirant molts diners de part seva. Va continuar el galanteig entre Carmesina i Tirant, i va anar creixent l'amor entre ells, sempre d'amagat de l'emperador i l'emperadriu. Tirant i Diafebus van fer una visita nocturna a la cambra on dormien la princesa i Estefania. Plaerdemavida ho va explicar com si ho hagués somiat.
La Viuda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS