Trabajo de Chupa Chups

Páginas: 7 (1560 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2013
Història:
El fundador va ser Enric Bernat, quan en 1950 va inaugurar la seva primera empresa de confiteria, “Productes Bernat” que fins al 1954 va endinsar-se en uns dolços anomenats confits.
A partir d’aquest moment Domingo Massanes li va proposar encarregar-se d’una empresa relacionada amb la poma que ja estava apunt de ser tancada.

Gràcies a que aquestes dues empreses en vanunir en 1958 es va inventar una mena de caramel rodó a sobre d’un pal de 7 sabors diferents (de moment) anomenat Chupa Chups®.
Això va ser una gran novetat i va ser molt venuda per tot el món, en 1997 ja s’havien venut mes de 40.000 milions de Chupa Chups® per tot el món.
Durant un bon temps, la publicitat va ser en cotxes on es posava el logotip del Chupa Chups®, ja conegut. Aquesta va ser unaestratègia a part dels anuncis de ràdio i de televisió.
Quan l’Enric Bernat va morir, a finals del 2003, va deixar d’herència la majoria de la seva empresa a una altra empresa italiana anomenada “Perfetti Van Melle”.
Molt ràpidament, aquest original caramel s’ha anat fent famós ja que és el segon caramel més venut del món i té empreses a Rússia, Mèxic, França, Vietnam i l’Índia.
Una cosacuriosa és que l’empresa necessitava un nou disseny per l’embolcall i el famós pintor Salvador Dalí va dissenyar-lo, ja que tenia un estil molt abstracte i estrambòtic, això va incrementar les ventes ja que a part de que estava molt bo, era un caramel divertit.
Diagrama de blocs industrial:

Explicació diagrama de blocs industrial:
Primer, s’agafa xarop de glucosa,aigua i llet preparada i es barreja fins que obtenim una base homogènia. S’afegeix una quantitat determinada de sucre i es torna a barrejar. S’escalfa la massa una mica fins que s’obté una massa d’un mateix color.
Es divideixen els caramels segons:
si el caramel porta una quantitat important de llet (degut al tipus de caramel, per exemple de llet i maduixa) fiquem la massa al forn a 110°C.
Si elcaramel és àcid (caramel normal) no s’escalfa.
Quan cadascun ha fet el procés que li pertany, és posen les dues masses (no barrejades) en un forn i es fornegen les dues a 140°C.
Ara passen per una màquina anomenada càmera de expansió on s’alliberen els gasos sobrants (la majoria és aigua).
Es refrigera la massa una mica i s’afegeixen els colorants, aromes i àcids. La barreja, que ja es potanomenar Chupa Chups® calent, s’amassa fins que quedi una massa homogènia.
Quasi per finalitzar, es posa la massa a la troqueladora on hi ha uns motlles esfèrics que s’encarreguen de donar la forma de esfera del Chupa Chups® i s’introdueix el pal de plàstic.
Per últim, es deixa refrigerar en una màquina, túnel de refrigerat, fins que estigui solidificat del tot i s’envia a les màquinesd’embolcall.

Diagrama de blocs casolà:


Explicació diagrama de blocs casolà:
Primer fem la preparació del caramel que consta de posar en una olla un kilogram de sucre, tres culleres i mitja de glucosa y dos gots d’aigua (també podem afegir colorants i aromes). Ho remenem bé mentre el sucre es desfà a foc molt lent i es mesclen tots els ingredients fins que el caramel ja està fet. Deixemrefredar la massa fins que agafi un cos consistent, que es pugui manejar. Quan la massa hagi agafat el seu punt de consistència agafem dues culleres i fem una bola o bé, agafem un instrument per fer boles de gelat, que també serveix. Quan acabem de fer la forma posem un pal i deixem que es solidifiqui, es pot solidificar en la nevera o bé naturalment. Per últim posem plàstic de film de colors perdecorar-lo.
Additius i conservants:

Taula d’ingredients i les seves porcions
Sacarosa: és l’ingredient principal en la confiteria, serveix per ensucrar la pasta, la diferència amb el sucre es que té altres reaccions i propietats diferents.
El Chupa Chups® és constituït per un 62% de sacarosa.

Xarop de Glucosa: és una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Chupa chups
  • Chupa chups
  • Chupa-chups
  • CHUPA CHUPs
  • Chupa chups
  • Chupa chups
  • Chupa Chups
  • Chupa chups

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS