Turisme fosc

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (436 palabras )
  • Descarga(s) : 6
  • Publicado : 19 de julio de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
PRÀCTICA 7: Turisme fosc

Dachau és un camp de concentració en Munic i va ser un dels primers camps de concentració Nazi i l’únic que va durar tot el període del tercer Reich ( 1933-1945).
Va serconstruït per l’ordre de Heinrich Himmler (futur Reichsführer SS) amb la finalitat que aquesta es convertís en una presó especial per a enemics politics ( i després socials i ètnics) de la AlemanyaNazi.
Quan els soldats americans varen alliberar el camp al 1945, més de 32.000 persones havien perdut la vida.

Es visiten llocs com: Jorhaus(on els presoners entraven per primera vegada sota lesfamoses paraules de Arbeit macht frei és a dir el treball fa lliure), Shuntroom (on els presoners eren registrats i se’ls donava un numero com a nova identitat), Barraques, Crematoris, Càmeres de gas,etc.

Durant el tour es posa un petit documental per a recrear la situació a aquella època. Aquest vídeo no el recomanen pas que el mirin nens de menys de dotze anys.

Aquest producte turístics’explota com a tour privat i es pot fer en grups d’adults o amb nens acompanyats d’adults. El preu varia entre 15 i 20 euros per persona i es ofert per varies companyies que fan tours guiats ( tot i quesón només dues les oficials, és a dir que compten amb el permís de la Dachau Concentration Camp Memorial). La seva duració és entre tres i quatre hores i mitja.

Quan vaig anar Munic vaig voler feraquest tour però vaig fer un altra més general per falta de temps.
Personalment , no crec que aquest tipus de turisme sigui morbós. Tot i que, això depèn de cada persona i la seva motivació de fer untour d’aquest tipus.
Per a mi el fet d’anar a un camp de concentració em fa pensar, “entendre” i qüestionar-me moltes interrogants i qüestions al respecte. Discutir diferents punts de vista amb lagent , entre d’altres coses.
És com quan es fa una classe d’un tema d’història i aquesta es fa en un museu. Això es fa perquè es vol recrear el tema i donar un aprenentatge in situ.
Al menys de...
tracking img