Turismo

Páginas: 3 (631 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2013
СЪСТОЯНИЕ И ТЕНДЕНЦИИ В РАЗВИТИЕТО НА ИКОНОМИКАТА НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ТУРИЗЪМ (ЮЖНА АМЕРИКА)

В Южна Америка туризмът, в частност международният туризъм, се развива в последно време сизключително бързи темпове, поради екзотичните дестинации, които предлага този континент.
През 2009 г. международният туризъм отбелязва значително влошаване, поради заформилата се глобална икономическа криза.Въпреки това Южна Америка успява да запази стабилно туристическо присъствие, като отбелязва спад в сектора, възлизащ само на 1 % в сравнение с предходната година. Страни като Боливия, Колумбия и Перу запазватдоброто си икономическо положение, което обаче не успява да уравновеси баланса в този регион, поради факта, че двете най-силно развити туристически дестинации (Аржентина и Бразилия) регистрират значителенспад в туризма.
По данни на Световната туристическа организация /СТО/ подрегион Южна Америка се нарежда на второ място в регион Америка по процент на посрещане на всички туристически пътуванияпо целия свят. Този процент възлиза на 16 % и е с тенденция на стабилно нарастване. Според СТО въпросният субрегион отбелязва, макар и незначителен, постоянен растеж.
През 2011г. международнияттуризъм отбелязва ръст в световен мащаб от 4,4%. В Южна Америка ръстът е 10% с тенденция този процент да нараства все повече, което поставя континента на първо място по развитие на международния туризъм всвета за съответната година.
Южноамериканският регион е изключително богат на разнообразни природни и антропогенни туристически ресурси и има потенциал да привлича много по-голям брой туристи,но нестабилното икономическо положение в някои от страните и най-вече голямата престъпност отблъскват голяма част от желаещите да посетят тази част от света.
Едни от най-силно открояващите сестрани по привличане на туристопоток в Южна Америка са Бразилия и Аржентина. Данните сочат, че Бразилия се характеризира с 3,4 % дял от туристическите пристигания и...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo
  • Turismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS