Ulcera gastroduodenal

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (942 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 3 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
2. L’ÚLCERA GASTRODUODENAL.
2.1 ASPECTES GENERALS.
Úlcera gàstrica. Úlcera duodenal.
Es classifiquen en gàstriques o en duodenals, segons si es desenvolupen a l’estómac, lesgàstriques, o si es desenvolupen al duodè, les duodenals. L’úlcera gastroduodenal o pèptica és una malaltia caracteritzada per la presència d'una o diverses nafres en el revestiment interior del'estómac o el duodè Una causa de l'úlcera pèptica és una infecció bacteriana, però algunes úlceres també poden ser causades per l'ús perllongat d'agents antiinflamatoris no esteroides (AINE), comla aspirina i el ibuprofè. En contades ocasions, tumors cancerosos de l'estómac o del pàncrees poden causar úlceres. Les úlceres pèptiques no són causades per aliments molt condimentats ni per l'estrès.Afecta aproximadament a 2 de cada 10 persones en algun moment de la seva vida i tendeix a aparèixer entre els 30-50 anys sent més freqüent en homes.

2.2 SÍMPTOMES DE L’ÚLCERA PÈPTICA.
El símptoma mésimportant és el dolor epigàstric en la boca de l'estómac, que es percep com a dolor fort, ardor, dolor corrosiu o sensació dolorosa de fam. Apareix entre una i tres hores en acabant de dinar is'alleuja amb la ingesta d'aliments o la presa d'antiàcids.
El 80% dels afectats pateixen, a més, dolors nocturns. Altres símptomes de l'úlcera són la pèrdua de gana i de pes. Més inespecífiques són altresmanifestacions, com nàusees, eructes o la sensació de distensió abdominal. Una úlcera pot sofrir complicacions. Les més freqüents són l'hemorràgia digestiva i la perforació, que es dóna més en homesamb úlcera duodenal i produeix un quadre de dolor molt intens. Encara que amb menys freqüència, també pot acabar perforada una víscera veïna, com el pàncrees, el fetge o les vies biliars, i potdonar-se l'estenosi pilòrica, un estrenyiment a nivell del pílor que separa l'estómac del duodè i que ocasiona vòmits alimentaris de retenció, dolor més constant, pèrdua de gana i aprimament.

2.3...