Vacas, Cerdos, Guerras Y Brujas

Páginas: 7 (1623 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2012
Resum


Marvin Harris ens comença a parlar de com i perquè els hindús tenen a les vaques com a sagrades. Ens diu que els hindús prefereixen morir-se de gana abans de matar a una vaca per a menjar, per a nosaltres es incomprensible com poden arribar a aquest extrem, i l’autor ens dona la raó, també, per la que ho fan i per la que la beneeixen tant.
I es que la vaca, no sols es un animal quedona llet i carn, com pot ser per a nosaltres, per a ells es molt més.
L’autor ens diu que les vaques donen poca llet, però que sense elles, les famílies serien més pobres. Les vaques crien bous , els quals utilitzen per a treballar al camp, i sense aquest el treball que realitzen seria molt més dur i difícil de portar a terme, també, utilitzen els excrements de vaca (cosa que m’ha impactat unpoc, encara que ho vaig veure a un programa de la televisió, però amb excrements humans), es utilitzat com a combustible, fem i el més impactant, que l’utilitzen com a cement.
Marvin fa la comparança de que per als cristians, la Verge es la mare de tots els homes, i per als hindús la vaca es la mare de la vida..

Marvin ara ens parla de la porco filia es l’amor pels porcs, i la porco fòbia es totel contrari, el despreci i odi per a aquests animals.
Marvin, en aquest capítol ens parla del porc, de com en uns països tenen prohibida la carn del porc i en altres li rendeixen culte.
Segons el llibre de Genesis denuncia al porc de ser un ser impur, com bestià que contamina a aquella persona que el prova o el toca. Aquesta creença forma part de la religió musulmana i judía. Però aquestaprohibició no es la única que explica el llibre, ja que es remunta a molts anys abans de cris i les diferents creences que es van modificant amb els temps. Avui dia, no relacionen la prohibició de menjar carn de porc amb l’ higiene, sinó que en aquests països tenen un clima molt càlid el qual es porc es difícil que es pugui adaptar, també aquestes zones són de població més ben pobra, i consideren quetenen que lluitar contra aquests animals per a menjar, ja que aquests mengen el mateix que els humans.
En canvi, per a altres zones com a Nova Guinea i les illes de Melanèsia tenen gran admiració pels porcs, ja que en aquests països tenen un clima on els porc s’adapten perfectament, les famílies que més porcs posseeixen, es senyal de riquesa, i aconsegueixen així una bona reputació. Però per aaquesta reputació les dones d’aquests països treballen molt més ja que els tenen que cuida elles, a més de tenir cura dels fills, de la casa, i demés.

Marvin ens parla de les guerres entre ètnies que hem parlat anteriorment. Aquestes guerres fan que les dones produeixin més fills, per a que hi hagin més nens per a la batalla, i això contribueix a que hi hagi més infantisisme en les ètnies ambles nenes.
Per a les guerres entre ètnies quedaven els dos grups rivals en un dia, moment i lloc acordat. Aquestes guerres finalitzaven quan una de les parts es cansava.
Marvin, en aquest capítol, arriba a la conclusió que la guerra es iniciada com a venjança a altres actes violents per la part contrària.

Els homes d’aquestes tribus son molt violents amb les seves dones. Tots el yanomammoabusen de les seves dones, i les dones ho assimilen com a actes d’amor, inclús competeixen entre elles, a veure quantes senyals tenen cada una, la que tingui més senyals, es la “més estimada” pel seu home. Marvin, ens fa una reflexió de que els homes amables sols peguen i mutilen a les seves dones, mentre que els més ferotges, les fereixen greument i fins i tot, les arriben a matar.
Chagnon, pensaque aquest maltracte te a veure en demostrar als altres homes que son capaços de matar.
Tot aquests maxisme que tenen en aquestes tribus, el justifiquen amb el mite dels seus orígens.
Una de les coses que mes m’han impactat en aquest capítol es com les dones maten a les seves filles, les abandonen a la seva sort, o les formes d’avortar que ens ha explicat Marvin. Sem fa difícil d’imaginar i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vacas cerdos guerras y brujas
  • Vacas, cerdos, guerras y brujas
  • Vacas, cerdos, guerras y brujas
  • Vacas cerdos guerras y brujas
  • Vacas,cerdos, guerras y brujas
  • Vacas cerdos guerras y brujas
  • Vacas cerdos, guerras y brujas
  • Cerdos Vacas Guerras Y Brujas Word

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS