venezuela

Páginas: 3 (681 palabras) Publicado: 12 de junio de 2014
ANYS ANTERIORS A MADURO
Durant els quinze anys de presidència de Hugo Chavez (NUM ELECC), Veneçuela va tenir una gran projecció internacional gràcies als seus constants viatges.
Els problemes mésapressants en aquests anys de mandat de Chavez van ser l’arribada de d’inflació i l’ inseguretat ciutadana a nivells insostenibles i la pobresa i la desocupació encara que mostraven indicis demillora continuaven elevats. Així doncs aquesta es l’herència que va rebre Nicolàs Maduro.
PRESIDÈNCIA DE MADURO
En 2012 veient a prop la seva mort, Chavez va demanar al país que elegís com a successorseu al vicepresident Maduro.
La Carta Magna aprovada en 1999 estableix que davant la mort del president s’ha de procedir a una nova elecció universal, directa i secreta en els 30 següents dies; HugoChavez mor el 5 de Març de 2013 pel que els 30 dies es complien el 5 d’Abril, però la dirigència Chavista no va respectar la norma, va incomplir la constitució celebrant les eleccions el 14 d’Abril,data de l’onze aniversari del regrés de Chavez al poder després del colp d’estat sofert pel seu govern al 2002. Evidentment que l’elecció fossí aquell dia va tenir un important valor simbòlic per aMaduro. La constitució establia que mentre es procedia a l’elecció universal del nou president, el seu lloc seria ocupat per el president o presidenta de la Assemblea Nacional, article que va serigualment incomplert: Madura es va mantenir en el càrrec durant tot el procés en el qual va obtenir la victòria per menys de 300.000 vots; el opositor Capriles va qüestionar els resultats reclamant unrecompte que mai s’ha realitzat.
CANVIS ECONOMICS EN LA VENEÇUELA DE MADURO
Les principals mesures adoptades per a fer front a una crisi econòmica marcada per una inflació del 50% i una escassetatdesesperant de productes bàsics van ser:
- Combatre l’especulació
- Estimular la producció, establint onze motors o sectors destacant entre ells: el turisme i la agroindústria.
- Minimitzar les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Venezuela
  • Venezuela
  • Venezuela
  • Venezuela
  • Venezuela
  • Venezuela
  • Venezuela
  • Venezuela

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS