Wilhem Wundt

Páginas: 3 (741 palabras) Publicado: 21 de noviembre de 2012
Wilhem Wundt: LA FUNDACIÓ DE LA PSICOLOGIA CIENTÍFICA
Hi ha gairebé una completa unanimitat pel que fa a la data i responsable de la constitució de la psicologia científica: Wilhem Wundt, 1879. Esconsidera a Wilhem Wundt (Baden, Alemanya, 1832-1920) fundador d'aquesta disciplina com una ciència independent de la psicologia, la data de 1879 és clarament representativa ja que en aquest any Wundtcrea el primer laboratori de psicologia experimental, a la universitat de Leipzig.
Crea el primer laboratori de psicologia experimental (Universitat de Leipzig, 1879).
Ensenya la nova disciplina amés de 24.000 alumnes, entre ells els que després seran figures capdavanteres en la psicologia dels seus respectius països.Va dirigir prop de 200 tesis doctorals.Va escriure més de 500 publicacions.Les propostes de Wundt eren l’objecte de la psicología, l'estudi de la ment, de l'experiència conscient. El mètode de la psicología, la introspecció entrenada i en el marc d'una situació experimentalal laboratori.
Wundt és el primer a situar la psicologia en el grup de teories mentalistes (al qual pertanyen també l'estructuralisme, el funcionalisme, la psicoanàlisi i la psicologia cognitiva, peròno el conductisme).
La tasca de la psicologia es desenvolupa en tres plans o nivells:
Anàlisi dels processos conscients fins a trobar els elements de la ment.
Determinació de la manera com esrelacionen aquests elements.
Descobriment de les lleis que regeixen les relacions entre els elements.
La psicologia ha de descobrir els elements més simples de la consciència o experiència immediata.Wundt conclourà que són de dos tipus:

objectius: les sensacions (dolç, verd, calor, ...)
subjectius: els sentiments.
Aquest enfocament és típicament elementalista, el que li va comportar algunescrítiques per considerar que oferia una visió massa estàtica de la ment. No obstant això, aquesta crítica no està totalment fundada doncs Wundt va afirmar també el caràcter actiu de la ment: el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Wilhem Wundt
  • Wilhem wundt compendio de psicología
  • wilhem wundt
  • wilhem wundt
  • Wilhem wundt, pavlov y watson
  • Wilhem Wundt Y su primer laboratorio
  • Wundt
  • wundt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS