Wundt

Páginas: 4 (766 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013
PREGUNTA 1
Wundt va ser un autor molt important en la segona meitat del segle XIX i un pilar fonamental en el naixement de la psicologia acadèmica. En la seva època hi va haver un corrent moltimportant anomenat “Positivisme”, que creia que totes les ciències, inclosa la psicologia, havien de mostrar els seus descobriments amb fórmules matemàtiques, tot havia de ser expressat amb números per apoder ser mesurat i comprovat.
Wundt que va distingir una “psicologia individual” i una “psicologia col·lectiva” va ser influenciat per molts dels autors que hi havia en aquells moments, com perexemple, Johannes Müller, Hermann von Helmholtz, Stuart Mill, Bessel, Weber, Charles Darwin, ja que el van ajudar a arribar a la seva psicologia experimental.
En aquest text que forma part del llibre“Comprendido de psicología” fet l’any 1896, gairebé al segle XX, podem veure com Wundt ens explica la psicologia individual dins de l’àmbit de la “psicologia fisiològica” que seria l’àrea del coneixementencarregada d’investigar la frontera entre les coses físiques i les mentals i integrada per fenòmens que poden ser estudiats tant per la psicologia com per la fisiologia i que segons el punt de vistaque s’adopti poden ser contemplats des d’una doble perspectiva; la subjectiva i l’objectiva.
La fisiologia ens informa sobre aquells successos vitals que percebem mitjançant els sentits externs, encanvi, en la psicologia la persona es contempla a sí mateixa des de dins, i tracta d’explicar les interrelacions dels successos que aquesta observació interna rebel·la.
Per altra banda, Wundt alfinal del text ens acaba parlant de la psicologia etnològica que és la que se n’ocupa dels productes mentals que són creats per una comunitat d’éssers humans, i que per tant són inexplicables en termes deconsciències individuals exclusivament, ja que pressuposen l’acció recíproca de moltes persones.

PREGUNTA 2
Tenint en compte el text:
Wundt presenta la psicologia comuna ciència dual amb...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Wundt
  • wundt
  • wundt
  • Wundt
  • Wundt
  • Wundt
  • Wundt
  • Wundt

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS