Xavier Montsalvatge

Páginas: 3 (559 palabras) Publicado: 16 de junio de 2012
XAVIER MONTSALVATGE

CARLOS DÍAZ MONGE
3ESO B
MÚSICA
MIG VIOLÍ, UNA BUTACA I UN PIANO
Amb l’objectiu de compendre la figura del compositor Xavier Montsalvatge realitzem un recorregut per lestres facetes que van conformar la seva vida i la seva obra: la seva personalitat, la seva faceta com a crític i la seva tasca de compositor. Cada faceta està representada per un element iconogràfic:
Elmig violí, el seu primer instrument, símbol d’una formació musical afavorida per un entorn familiar que configurarà el seu esperit obert i receptiu, capaç d’aprendre totes les influències culturalsde l’època.
La seva butaca del Palau de la Música, lloc privilegiat d’observació, des de la que va escoltar durant anys, com a crític centenars de concerts que, sens dubte van conformar també la sevacarrera com a compositor.
I el piano, el seu instrument de treball preferent per la creació de la seva obra orquestral, lírica i de cambra.

BIOGRAFIA
XAVIER MONTSALVATGE (1912-2002)
XavierMontsalvatge, compositor i crític, és un testimoni excepcional de la vida musical del segle XX. Va néixer a Girona el 1912 i la seva generació és la primera amb un horitzó obert, després de la de Gerhard,partida per la guerra, i la dels mestres Albéniz i Granados, per les seves morts prematures.
Estudia a Barcelona amb professors wagnerians, encara que la seva referència estètica se situa en lamodernitat francesa d’entreguerres amb els seus ingredients d’Amèrica. La seva època va viure la ruptura de la tradició, encara que la seva música, amb llenguatge renovador, duu l’empremta de Catalunya.Acabada la Guerra Civil, que el sorprèn als 24 anys, la seva vida professional comença a desenvolupar-se en els primers anys quaranta en l’austera i ombrívola Barcelona, a la qual un grup de músics,artistes i escriptors incorporen il·lusió i conformen una generació brillant. Fa el seu primer pas a l’escena internacional amb les Cinco canciones negras, que recorren el món. Atret per les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Xavier Montsalvatge
  • xavier
  • xavier
  • xavi
  • xavier
  • Xavier
  • xavier
  • xavi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS