L'últim patriarca

Páginas: 4 (975 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2010
L’ÚLTIM PATRIARCA

Educació Multicultural a Catalunya - 2010

Recensió

Najat El Hachmi (Nador, 2 de juliol de 1979) és l’autora de L’últim patriarca, on narra la història d’un immigrantmarroquí instal.lat a Catalunya, confrontat pel comportament, a causa del canvi cultural, de la seva filla, la qual trenca amb la tradició d’origen, adpatant-se als valors de la nova societat on es troba.L’autora va nèixer al Marroc, quan el seu pare ja havia emigrat a Catalunya, i als vuit anys, 1987, va anar a viure a Vic, degut al retrobament familiar. Assoleix tots els seus estudis a la mateixaciutat i estudia filologia àrab a la Universitat de Barcelona. Amb L’últim patriarca obté el Premi Ramon Llull de novel.la l’any 2008.

L’últim patriarca és una obra autobiogràfica en certs punts,ja que s’inspira en fets viscuts, en les vides del seu entorn, sobretot la seva família, el seu pare omnipotent i la seva mare domesticada, donant a conèixer d’una manera directa i concisa duesrealitats que formen part d’ella; i d’aquesta manera mostra com compagina aquests dos móns.

L’obra està dividida en dues parts. La primera, desde que la seva àvia dóna a llum a un infant del sexemasculí, Mimoun, aquest té una infancia plena d’ensurts, que de tant en tant es comporta enfurismat, diuen que està fora de si mateix quan li agafen els rampells, això ho durà tota la vida. Es casa benjovenet i ell emigra a la Catalunya central, on passa a ser Manel a la feina, deixant tota la seva família al Marroc, al poble d’origen; neix la seva estimada filla (la narradora-autora de l’obra), faalgunes escapades al Marroc, fins que aconsegueix reagrupar tota la família, dona i fills, a Catalunya. Ell està convençut que la seva dona s’havia vist amb el germà, fet que durà molt arrelat sempre, ifet que serà causa de moltes confrontacions entre la família.

La segona part, viuen tots junts en un pis petit, on la mare no surt de casa, està domesticada i maltractada per Mimoun. Ell no deixa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Últim Patriarca
  • L'ultim patriarca
  • L'ultim patriarca
  • L'Últim Patriarca
  • El Patriarcado
  • patriarcado
  • patriarcas
  • Patriarcas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS