L'Alimentació I La Gimnasia Ritmica

Páginas: 15 (3589 palabras) Publicado: 14 de enero de 2013
L’alimentació i la gimnàstica rítmicaAlimentación y deporte

Alumna: Amalia Villar Peirau
Treball de recerca de 4t d’ESO
Col·legi Mirasan
Maig de 2012

Índex

1. Introducció.
2. Que és la gimnàstica rítmica?
3. El perfil antropomètric
4. La nutrició a l’esport
4.1 Objectius de la nutrició
4.2 La piràmide alimentària
4.3 Dietes bàsiques per l’esportista.5. Pautes alimentàries del dia de la competició
6. Conclusions
7. Bibliografia

1. INTRODUCCIÓNINTRODUCCIÓ

He escollit aquest treball perquè m’agrada el món de l’esport, i sobretot la gimnàstica rítmica. L’alimentació estaria dintre de la gimnàstica i l’esport perquè es necessita una bona alimentació. Quan un parla de "alimentació i esport", el primer que se li ocorre és pensar enmenjar el millor possible per així desenvolupar una activitat extra sense patir esgotament físic. No obstant això, no és tan senzill: encara que mengem un dia bé, seguirem sense ser capaços de córrer els 100 m llisos sense caure en estat de fatiga. És més, l’alimentació i l’esport han de recórrer junts un llarg camí per arribar al podi o simplement per sentir-se bé.
Així mateix cal tenir encompte que, a més de recórrer un camí junts, l’alimentació i l’esport han d’estar relacionats. És a dir, no tots els esports porten associat el mateix tipus d’alimentació. S’han de fer diferències segons una sèrie de característiques com a tipus d’acte esportiu, aeròbic o no, característiques de l’esportista etc. Alguns dels problemes més comuns entre els esportistes són la baixa ingestió d’alimentsabans d’una competició, per tal d’assolir un determinat pes, o un consum excessiu d’aliments, per assegurar una major reserva de material combustible per a l’exercici. Una altra equivocació freqüent és la ingestió de solucions hipersòniques amb electròlits o sucres que, en lloc d’afavorir la rehidratació, condueixen a una reducció de les reserves hídriques.
En aquest treball em centraré enl’esport de la gimnàstica rítmica, el qual he estat practicant des dels 6 anys fins ara.

I2. Que és la rítmica?
Es un esport majoritàriament femení on reina la plasticitat, la gracia i la bellesa que combina la dansa amb els aparells. El sumatori de música, ball, coordinació i flexibilitat dona com resultat la gimnàstica rítmica. Es un esport que busca aconseguir exhibicions originalsencadenant exercicis difícils que sorprenent amb l’objectiu d’ aconseguir una posició equilibrada i bonica.
Les qualitats que ha de reunir una gimnasta són: flexibilitat, equilibri, coordinació, sentit del ritme i capacitat per l’expressió corporal. Es un esport que es pot practicar a qualsevol edat, per aconseguir un alt nivell d’execució es convenient començar als 4 o 5 anys. Es realitzen exercicisdinàmics i harmoniosos amb la pilota, les masses, el cèrcol o la cinta al ritme de la música, individualment o por grups amb diferents aparells.
En aquest esport la tècnica és un element essencial, però no l’únic. També la música juga un paper fonamental ja que, sense ella, seria impossible fer coreografies, ni exercicis de terra amb diferents objectius que s’utilitzen en les modalitats d’aquestesport.
A continuació enumeraré les principals modalitats i aparells d’aquest esport per tal de centrar la importància de la nutrició davant d’un alt grau d’exigència física i mental.

Modalitats i aparells
Hay cinco piezas de equipos utilizados en la gimnasia rítmica.Hi ha cinc peces d’aparells utilitzats en la gimnàstica rítmica. Cada dos años, la Federación Internacional de Gimnasia (FIG)designa cuatro del aparato para ser utilizado, y la otra a dejarse de lado para ese período de tiempo. Cada dos anys, la Federació Internacional de Gimnàstica (FIG) designa quatre dels aparells per ser utilitzats, i l’altre a deixar-se de costat per a aquest període de temps.
Cada evento se realiza en una alfombra que mide unos 42,5 metros por 42,5 metros.Cada esdeveniment es realitza en una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gimnasia rítmica
  • Gimnasia Rítmica
  • Gimnasia ritmica
  • Gimnasia Ritmica
  • Gimnasia ritmica
  • La Gimnasia Rítmica
  • Gimnasia Rítmica
  • Gimnasia Rítmica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS