L'obesitat

Páginas: 6 (1473 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2010
Pac3.

LA OBESITAT
El meu treball d’observació està centrat en el Centre Comercial Porto Pi de Palma de Mallorca.
Lo primer que s’observa quan arribes és un cartell publicitari per aquesta temporada que cita les paraules: INDEPENDENCIA, BELLEZA, INTELIGENCIA, VALOR, ERES MUJER. Amb una cara femenina on cada una de les parts de la cara és un mescla de diferents ètnies.
Llavors s’observencartells publicitaris de “Únete al club Porto Pi” amb el dibuix d’una maniquí súper estilitzada amb bosses de la compra.
Fent una passejada pels passadissos, observant els mostradors, puc veure com el 100% d’ells tenen maniquins de la talla 38 exposant la roba que venen. Inclosa una de les tendes de talles grans que van des de la talla 40 fins la 56, Punto Roma, qui la model que promociona la marcaés Na Norma Duval (tot un model a comparar si ets una persona amb sobrepès). Potser hi hagi algunes tendes que venguin roba xxl, però no es promociona des de fora, ni tan sols a l’interior es poden trobar els expositors amb les talles seguides des de la 34 fins la 56, les talles grans estan separades de la resta en un altre expositor on detalla ben vistos TALLAS GRANDES des de la 44 a la 56,aquest petit detall ja és discriminatori per a les persones amb sobrepès.
Els factors socials i ambientals tenen a veure amb la pressió que exerceix la societat cap a la primesa i el culte al cos, així com la influència del cercle d'iguals i els prejudicis socials vers la obesitat i les persones obeses.
Factors de risc socials:
Els factors físics o biològics els quals es refereixen a cert tipus decaracterístiques físiques, genètiques o biològiques que poden fer a la persona més vulnerable que altres a sentir-se discriminada en quant a moda, productes de culte al cos i al menjar ràpid.

Els factors personals, més aviat referits a trets de personalitat, caràcter o maneres de ser i comportar-se, que evidentment s'han anat aprenent al llarg del desenvolupament, però que en un cert moment dela vida, i portats a l'extrem, poden fer més susceptible de deixar-se seduir pel gust per la primesa i la perfecció del cos.
En la gran majoria de tendes del centre comercial es poden trobar més d’un argument que sostén una actitud negativa vers les persones obeses, un d’ells és el simple fet de no trobar talles més grans de la 46 en el 90% de lesEscuchar
Leer fonéticamente
 
Diccionario - Verdiccionario detallado
tendes de roba, llevat d’unes quantes tendes que sí venen roba de talles grans, en canvi en les fotografies promocionals no hi figuren models amb sobrepès, aquí ja tenim un altra argument que mostra una actitud negativa vers les persones obeses.
How do we make our customers and employees feel good about themselves?
We believe that true beauty comes from confidence,vitality and inner wellbeing. We strive to use imagery which doesn’t play on women's insecurities, and to bring you products that enhance your natural beauty and express your unique personality.

Our philosophy is that looking good stems directly from feeling good. Where legislation allows, we encourage our employees to learn new skills through our Learning is of Value to Everyone (LOVE) initiative.Traducció: Com fem perquè els nostres clients i els empleats es sentin bé amb ells mateixos?
Creiem que la veritable bellesa ve de la confiança, la vitalitat i el benestar interior. Ens esforcem per utilitzar imatges que no es reprodueix en les inseguretats de les dones, i per aconseguir que els productes que realcen la seva bellesa natural i expressar la seva personalitat única.
La nostrafilosofia és que veure bé es deriva directament de sentir-se bé. Quan la legislació ho permet, animem als nostres empleats a aprendre noves habilitats a través del nostre aprenentatge és de valor per a Tothom (AMOR) iniciativa.
Aquest és un text extret d’un fullet on es promociona el Well-being (benestar), ha estat a l’única tenda visitada on no hi ha cap actitud negativa vers les persones obeses,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'obesitat infantil
  • Prevenir l'obesitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS