Formación y orientación laboral

Páginas: 5 (1129 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2013
Activitats
1. Diferències entre la modalitat contributiva i la no contributiva de la S.S.
Les diferències és que la prestació contributiva e concedeix a tots els espanyols i estrangers que resideixin o es trobin legalment a Espanya, sempre hi quan exerceixin la seva professió laboral al territori nacional i hagin cotitzat un mínim previst. Mentre que la no contributiva, es concedeix a tots elsespanyols residents a Espanya que no han cotitzat mai o no hagin cotitzat prou per tenir dret a la prestació contributiva i no tenen recursos per viure.
Les primeres e financen a través de les cotitzacions dels treballadors i del empresaris i les segona es financen a través d’impostos que s’utilitzaran per pagar l’assistència sanitària, invalidesa o jubilació.

2. Càlcul de la prestació per ITamb BCCP del més anterior a la baixa de 966.65 €, a part aquell més va cobrar 230 € d’hores extraordinàries.
966,65 – 230 = 736,65
BR= (736,65/30) = 24,6 €/dia.
24,6 x 19 (dies) = 467,4 €
467,4 x 0,75 = 350,55 €
[He fet que cobri 19 dies ja que és considera que cobra des de l’endemà de la baixa, i no se si tu ja ens ho donaves o ho havíem de fer nosaltres].
R/ Aquest mes cobrarà 350,55euros per incapacitat temporal.

3. Per que la S.S. estableix dos tipus de sistemes, el general i l’especial?
Per que en el règim especial hi ha uns tipus de treballadors que realitzen activitats professionals especial ja sigui per la naturalesa, o per les condicions de temps i lloc o els processos productius, com per exemple, els treballadors de les mines de carbó, els treballadors delmar,...entre d’altres que requereixen unes condicions especial que per als treballadors per compte aliè que no estan inclosos en aquest règim.


4. Un treballador que ha cotitzat a la S.S. durant 10 anys pateix una malaltia comuna que li impedeix continuar desenvolupant la seva professió habitual. En aquest moment té 53 anys. Té dret a la prestació per incapacitat permanent corresponent
Si, eltreballador té dret a cobrar la prestació per IP total, ja que com explica el eu cas, no pot seguir desenvolupant la seva activitat professional habitual, però ‘entèn que si que en pot desenvolupar una altra, i compleix el requisit per a poder-la cobrar, que són: que com que deriva de MC i és major de 31 any ha d’haver cotitzat com a mínim ¼ del temps transcorregut entre la data que va complir 20 anys il’edat actual amb un mínim de 5 anys.
Aquet treballador tindrà dret a cobrar una prestació per IPT del 55% de la seva base reguladora.

5. Una treballadora va començar a treballar per primera vegada en data 3 de juliol de 2012. I a partir del 15 de gener de 2013, està de baixa a causa d’una malaltia comuna fins al dia 30 del mateix mes. La BCCC del mes anterior a la baixa va ser de 1012.76 €.Quina seria la quantia de la prestació i qui l’abonaria?
Del 15 al 17  no cobra res.
Del 18 al 30  són 13 dies que els cobra al 60%.
1012,76 / 30 = 33,80 €/dia.
33,8 x 13 (dies) = 439,4 €
439,4 x 0,6 = 263,64 €
R/ Aquest mes cobrarà un total de 263, 64 euros.
Ella està de baixa 16 dies, però només cobrarà 13 dies, ja que els tres primers dies de la baixa per MC no es cobra res. Elssegüents 12 dies els hi pagarà l’empresari, mentre que el dia que falta per fer els 13 dies que té, van a càrrec de l’INSS o de la mútua d’accidents de treball o malaltia professional segons correspongui.
6. Enumera quines són les situacions legals d’atur.
He trobat dos webs on hi posa més o menys la mateixa informació, exceptuant lo dels presos, no se quina és la correcta i per això et poso les 2.Extret de :
[http://www.sepe.es/contenido/prestaciones/pdf/presta_situLegal.pdf]

L'extinció de la relació laboral.
La suspensió autoritzada de la relació laboral.
La reducció temporal i autoritzada de la jornada de treball.
La tornada a Espanya dels treballadors espanyols que finalitzin una relació laboral a l'estranger.
L'alliberament de presó per compliment de condemna o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Formacion y Orientacion Laboral
  • FORMACION Y ORIENTACION LABORAL
  • formacion y orientacion laboral
  • Formacion y orientacion laboral
  • Formacion Y Orientacion Laboral
  • Formacion y Orientacion Laboral
  • Formacion y orientacion laboral
  • Formacion y Orientacion Laboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS