Adquisición y desarrollo de la lengua oral

Páginas: 3 (544 palabras) Publicado: 12 de enero de 2012
MARC TEÒRIC ADQUISICIÓ I DESENVOLUPAMENT DE LA LLENGUA ORAL
Respecte a l’assignatura d’adquisició i desenvolupament de la llengua oral hem de el llenguatge com la llengua és desenvolupen en elcontext social i cultural de la interacció dels elements de la comunicació.
Des del naixement els bebès son “oients universals”, tenen una capacitat innata de diferenciar fonemes concrets en qualsevolidioma. Però aquesta capacitat es perd entre els sis i deu mesos quan el cervell comença a filtrar els sons de la llengua materna, discriminant la resta.
Abans de pronunciar paraules, la capacitat decomunicació del bebè va desenvolupant-se, adaptant-se al ritme de la comunicació, comprenent la expressió facial i la correspondència amb la veu, la importància de les mirades... reconeixent ientenent l’estructura de l’acte comunicatiu, que consisteix en un intercanvi lingüístic mitjançant un sistema de torns. Així, participant en situacions comunicatives es desenvolupen la capacitat innata delséssers humans per a la comunicació i l’adquisició de la parla. Però abans de participar en la comunicació mitjançant la parla, el bebè plora, gesticula, fa sons (balbuceja, xerroteja ), escoltant iimitant als adults del seu entorn fins que aconsegueix pronunciar paraules.
El balbuceig és el començament de l’adquisició del llenguatge. Fins als nou mesos tots els bebès balbucegen lo mateix però apartir d’aquest moment son capaços d’imitar els sons del seu propi idioma. La imitació és l’acte pel qual el bebè aprèn a emetre correctament els sons de la seua llengua.
A partir de l’any elsxiquets comencen a pronunciar paraules, encara que comprenen moltes més de les que saben dir, per això responen preguntes i segueixen instruccions.
El fenomen de la explosió lingüística es el pas de bebèa infant en el qual comprenen que cada cosa respon a un nom diferent. Passen d’un vocabulari de entre cinquanta i cent paraules als divuit mesos a unes tres-centes quan arriben als dos anys.. A...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DESARROLLO DE LA LENGUA ORAL EN EL PREESCOLAR
  • Desarrollo De La LEngua Oral y Escrita En El preescoLar
  • Diferencias En El Desarrollo De La Lengua Oral Y La Escrita
  • Propuesta pedagógica para desarrollar la lengua oral en el aula
  • estrategias para el desarrollo de la lengua oral y escrita
  • adquisicion y desarrollo de la lengua
  • el niño y la oralidad Propuestas metodológicas para el desarrollo de la lengua oral en los niños”
  • adquisicion de la lengua

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS