Altar De Zeus

Páginas: 6 (1393 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2012
ALTAR DE ZEUS

1 Catalogació

Nom: Altar de Zeus
Autor: desconegut
Lloc: Berlín(actual) Pèrgram(original)
Època:-188ac
Sistema constructiu i materials:sistema arquitravat i marbre blanc Dimensions: 36,44 x 34,29

2 Estil o moviment

2.1 Característiques generals:
▪Home, raó, harmonia i bellesa son els pilars fonamentals de l’art grec.
▪ Materials principals pedra i marbre i encavallades de fusta per la coberta.
▪ Sistema arquitravat
▪ Construccions fetes per a ser observades des de fora
▪ Simetria perfecta
▪ Desig de perfecció
▪ Dimensions a escala humana
2.2 relació amb altres estils o èpoques

Els antecedents del’arquitectura grega cal cercar-los en l’art egipci i cretenc ja que d’ells va treure el model arquitravat però va buscar l’ escala humana en comptes de la colossalitat egípcia.
L’art grec ha influenciat a la majoria de corrents posteriors no nomes artístics sinó també de pensament ja que com sabem es el bressol de la civilització europea.


3 Context històric:

3.1 Societat i cultura :
Model de societatesclavista masclista agrícola i mercantil.
Religió sense dogmes ni llibres sagrats ni sacerdots i politeista
Pensament: racional humanista sorgit de la filosofia i la ciència de l’època

3.2 De l’obra
Aquesta obra va ser construïda per ordre del rei atàlida Èumenes II ,a la part superior de l’Acròpoli de Pèrgam., per commemorar les seves victòries bèl·liques contra els Gàlates (regió del’Asia menor). Es un altar dedicat a Zeus, i es considerat l’altar més gran de l’antiguitat. La seva construcció va tenir lloc a Pèrgam(Turquia) entre 180 i 160 a.C., època que pertany a l’estil grec hel·lenístic quan es varen posar de moda els grans altars, dedicats a un gran déu.

Aquesta obra pertany a un període que s’inicia amb el regnat d’Alexandre el Gran. Les seves conquistes van suposarl’extensió a altres països com Àsia i Àfrica, del qual es coneix com període hel·lenisme. A la mort d’Alexandre, l’imperi es va fragmentar en regnes hel·lenístics. 




4 Aspectes formals:
4.1 Planta
Les dimensions són: 36,44 m als costats est i oest; 34,29 als costats nord sud. Avui dia només se’n conserva la façana, al museu de Berlín
4.2 Elements de suport
Els elements de suport erenprincipalment dos la fila de columnes jòniques que sostenien el sostre de l’altar que al seu torn eren sostingudes per els murs de càrrega del pòdium.
4.3 Elements suportats les columnes sostenen Les columnes sostenen un entaulament pla, coronat per figures (acròteres) i amb forma d’U. Sistemaarquitravat: predomini línia recta i a mes destaca la desproporció entre l’alçada del pòdium i l’alçada de las columnes
4.4 Volums
A l’edifici es poden o podien obsesrvar, perquè una part ja no es conserva 3 volums: el del pati principal i el dels costats de l’escalinata i a tots tres el predomini de les línies rectes s’observa perfectament.




4.5 Espais
L’edifici consta de dos espaisben diferenciats que són la zona de l’escalinata a la part de davant de l’edifici (i l’únic que es conserva ) i la zona on es trobava situat l’altar per les reproduccions i maquetes que se n’ han fet sabem que tant la zona de l’escalinata com la de l’ altar estaven ben il·luminades al estar al descobert i com la majoria de temples estava encarat a l’Est, a la sortida del sol.



4.7Adequació de l’edifici a la seva funció
La funció principal de l’edifici era com a la majoria de temples i altars rendir culte a una divinitat en aquest cas Zeus, el deu més important de tots, i oferir-li sacrificis devia ser un dels rituals més duts a terme a aquella època i era la funció a la qual estava destinada la part interior de l’ edifici que avui dia no es conserva.


A part de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • altar de zeus
  • FITXA: ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM
  • Altar De Zeus En Pérgamo
  • Altar De Zeus (Historia Del Arte)
  • Altar de zeus en pérgamo
  • ALTAR DE ZEUS A PÈRGAM
  • Altar De Zeus En Pergamo
  • Esquema arquitectònic altar de zeus a pèrgam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS